Koronavirüs test sonuçları kaç günde çıkar? E Nabız corona virüs sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüs test sonuçları kaç günde çıkar  E Nabız corona virüs sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2020 17:34

Covid-19 test sonucu, test yaptıran kişiler tarafından merak ediliyor. Hastanelerde burundan sürüntü alınacak uygulanan korona testi Sağlık Bakanlığı tarafından e Nabız üzerinden açıklanıyor. Semptomlu kişilere uygulanan koronavirüs testi e Nabız üzerinden T.C kimlik No ve barkod numarası girilerek öğrenilecek. Coronavirüs testi ne zaman kaç günde açıklanır? İşte, koronavirüs test sonucuyla ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Covid-19 test sonucu, Koronavirüs dolayısıyla yetkili sağlık birimlerinde test işlemlerini yaptıran kişilerin merakla araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Burundan ve boğazdan sürüntü alarak gerçekleştirilen Covid-19 testi sonuçları, internet üzerinden kolayca görüntülenebiliyor. Peki, Korona test sonucu kaç günde çıkıyor? İşte, Covid testi yaptıran kişilerin merakla araştırdığı E-Nabız korona test sonucu ekranı hakkında merak ettiği o bilgiler

Covid-19 test sonucu Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş laboratuvarlar aracılığıyla değerlendiriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan koronavirüs test sonuçları 1-3 gün içerisinde e nabız sistemi üzerinden açıklanıyor.

Test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla birlikte ,TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığı'nın e nabız uygulaması ile sonuçlar görüntüleniyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığından yapılan bilgilendirmede, "Koronavirüs testi yaptırmış vatandaşlarımız test sonuçlarına e Nabız uygulamasından ulaşabilir" ifadesine yer verildi.

E NABIZ CORONA VİRÜS TEST SONUCU NASIL SORGULANIR?

PCR ( Covid 19 ) test sonucunuzu almak için artık sağlık tesislerine gitmek zorunda değilsiniz. Test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla birlikte ,TC KimlikNumaranızla Sağlık Bakanlığımızın E-Nabız sisteminden alabilisiniz.

Resimlerde de tarif edildiği üzere yapmanız gereken ;

1- Google Arama Motoruna E Nabız yazıp aratmak.

2- Açılan Sayfada En başta yer alan E- Nabız TC Sağlık Bakanlığı yazan yere tıklamak.

3 - Açılan E Nabız Sisteminde Covit 19 Test Sonuçlarını tıklamak.

4- Açılan sayfaya TC/Pasaport ve Barkod Numarasını girerek sonuçlara ulaşmak.

E NABIZ CORONA VİRÜS TEST SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

E NABIZ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız’a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir.

E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda sistem sizi otomatik olarak e-Nabız uygulaması sayfasına yönlendirecektir.

Haberin Devamı

112 Acil Servisi E-Nabız’da

E-nabız sistemi ile birlikte acil sağlık sorunlarında hemen ambulansa haber verebilir, bulunduğunuz konumu anında paylaşabilir böylece zaman kayıplarını engelleyebilirsiniz. Bu sistemi yalnızca kendiniz için değil etrafınızdaki herhangi biri içinde kullanabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!