Koronavirüs aşısı ne zaman vurulacak? Aşılama ne zaman başlıyor? İşte ilk Covid-19 aşısının uygulanacağı tarih

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüs aşısı ne zaman vurulacak Aşılama ne zaman başlıyor İşte ilk Covid-19 aşısının uygulanacağı tarih
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2021 00:14

Bir süredir gündeme gelen koronavirüs aşısının vatandaşlar ve sağlık çalışanları için ne zaman uygulanacağı hakkındaki araştırmalar yoğunlaşmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile bu soruya açıklık getirdi. Peki, koronavirüs aşısı ne zaman vurulacak?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yeni yılın ilk kabinesi sona erdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılama çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. İşte, konuya dair merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yeni yılın ilk kabinesi sona erdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleriyle ilgili olarak, "Vaka sayısının belirli bir sayının altına inmesiyle kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız" dedi. Erdoğan, koronavirüs aşısının yapılmaya başlanacağı tarihi açıklayarak,

"Aşılar öncelik sıralamasıyla uygulamaya geçecek, perşembe ya da cuma gününe kadar başlayacağız" ifadesini kullandı.

HASTANELER AŞILAMAYA HAZIRLANIYOR

Sağlık Bakanlığınca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde "hastanelerde aşı uygulama odası oluşturulması" hakkında il sağlık müdürlüklerine gönderilen resmi yazı kapsamında aşı odaları hazırlanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Ankara Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü enfeksiyon uzmanı Doç. Dr. Bircan Kayaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşının Kovid-19 ile mücadelenin önemli basamaklarından biri olduğunu söyledi.

Kovid-19 aşılarının uygulanmasına yönelik hastanedeki çalışmaları tamamladıklarını belirten Kayaaslan, "Sağlık Bakanlığının genelgesinde, hastane yatak sayılarına göre bulundurulması gereken aşı odası sayısı belirtiliyor. 1000 yatağın üzerindeki hastanelerde en az 25 aşı odası bulundurulması gerekiyor. Bizim hastanemiz de 1000 yatağın üstünde olduğu için 25'in üzerinde olacak şekilde aşı odalarını hazırladık." dedi.

Kayaaslan, aşı odalarının, poliklinik odalarından uzakta olduğunu belirterek, "Aşı odaları, hastaların birbiriyle temasını önleyecek şekilde, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak  hazırlandı. Hastanemize aşı için gelen kişiler, baştan itibaren güvenlik görevlileri ve yönlendirme elemanları tarafından diğer hastalarla temas etmeden aşı odalarına yönlendirilecekler."
diye konuştu.

Haberin Devamı

Hastaların aşı olmaya randevu sistemiyle geleceğini hatırlatan Kayaaslan, "Hastalar gelmeden önce e-Nabız veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aşı hakları olup olmadığını öğrenebilecek ve aşı hakları varsa randevu oluşturabilecekler. İster aile sağlığı merkezlerinden ister hastanelerden bu randevuyu alabilecekler." ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!