Korkunç cinayeti mahkemede anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Korkunç cinayeti mahkemede anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2012 18:00

Tortum ilçesinde 2 yıl önce 12 yaşındaki bir kız çocuğunu tecavüz ettikten sonra bıçaklayıp, iple boğarak öldürdükleri iddiasıyla haklarında dava açılan 2'si tutuklu 4 çocuğun yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı


Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2'inci duruşmasına tutuklu sanıklar S.K. (15), A.D. (17), tutuksuz sanıklar M.F.D. (15), Y.E.B. (15), sanıkların avukatları ile öldürülen Nuray Akpınar'ın anne ve babası katıldı.

Tutuklu sanıklardan A.D. savunmasında, üzerine atılı cinsel istismar suçunu kabul etmediğini belirterek, olay günü sanıklardan S.K. ile gezmeye gittikleri bahçede karşılaştıkları Nuray Akpınar'ı bölgeden uzaklaştırmak istediklerini, Akpınar'ın arkalarından ormanlık alana geldiğini öne sürdü.

S.K'nın Akpınar'ı korkutmak amacıyla 3 yerinden bıçakladığını ileri süren A.D, daha sonra kendisinin de Akpınar'ı bıçakladığını belirterek, “Sanıklardan S.K, ipi küçük kızın boğazına doladı. İpin bir tarafını ben, diğer tarafını da S.K. çekip küçük kızı boğarak öldürdük” dedi.

Haberin Devamı

Duruşma sırasında S.K, A.D, M.F.D. ve Y.E.B. üzerlerine atılı tecavüz suçlamasını kabul etmedi.

Tutuklu sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, dava dosyasındaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 31 Aralık 2012 tarihine erteledi.
İddianamede, 2'si tutuklu 4 sanık hakkında, “küçük kıza cinsel istismar, bıçakla yaralamak, iple boğmak” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Tortum ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde yaşayan 12 yaşındaki Nuray Akpınar, evlerinin önünden 28 Ağustos 2010 günü kaybolmuş, ailesi tarafından 1 Eylül 2010 tarihinde ormanlık alanda tecavüz edildikten sonra bıçaklanmış, iple boğularak öldürülmüş olarak bulunmuş, olayla ilgili 4 çocuk gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!