Güncelleme Tarihi:
KAYIP YAKINLARI DA ÇALIŞMALARA KATILIYOR
Köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu çaya düşen blokların kaldırılması amacıyla debisi yüksek olan suda iş makineleriyle kum ve kaya parçalarıyla dolgu yapılıyor. Çeşitli kurumların desteğiyle 110 kişilik ekip de, yaklaşık 25 kilometrelik alanda tarama çalışmaları yapıyor. Bazı kayıp yakınları da çalışmalara katılıyor.
KÖPRÜNÜN ÇÖKME ANI CANLI YAYINDA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV
DALIŞ YAPILAMIYOR
KASTAMONU'DA KÖPRÜ AYAĞI YIKILDI |
Zonguldak'ta görevli dalgıç polis Ataman Şekerci, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir görgü tanığının olaydan sonra köprünün yaklaşık 250 metre ilerisindeki bölgede minibüsü sürüklenirken gördüğünü belirttiğini, bu doğrultuda arama çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.
KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR / FOTO GALERİ
“MİNİBÜS ÇUKURLARA GİRMİŞ OLABİLİR”
Suyun debisinin yüksek olmasına karşın bot ve suya girerek arama çalışmasını sürdüreceklerini anlatan Şekerci, şunları kaydetti:
“14 kişilik ekiple kayıpları arıyoruz. Yaklaşık 12 kilometrelik alanda tarama yaptık. Suda görüş mesafesi olmadığından dalamıyoruz. Çay yatağında 10 metreyi bulan çukurlar var. Minibüs buralara girmiş de olabilir.” İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör de çay yatağındaki dolgunun akşam saatlerine kadar bitirilmesinin amaçlandığını belirterek, “Çay suları yapılan dolgunun bir kısmını geri alıyor. Suyun durgunlaştığı yerlerdeki taramalara ağırlık veriyoruz. Yağmur yağsa da arama çalışmaları devam edecek”dedi.
KÖPRÜNÜN BİR BÖLÜMÜ DAHA ÇÖKTÜ / WEB TV
KÖPRÜ AYAKLARI İNCELENDİ
Bu arada, bir bölümü yıkılan köprünün yanındaki yeni köprünün ayaklarında incelemede bulunuldu. Köprünün ayakları itfaiye tarafından yıkandıktan sonra, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden bir kişi halatla sarkarak, ayakların deforme olup olmadığını kontrol etti. Köprünün ayaklarında herhangi olumsuzluğa rastlanmadı.
KÖPRÜNÜN BİR AYAĞI DAHA ÇÖKTÜ
Güvenlik nedeniyle kapalı tutulan köprünün, daha önce yıkılan kısıma yakın bölümünde çökme yaşandı. Yapılan dolgu çalışmaları sırasında meydana gelen olayda herhangi bir can kaybı olmazken kısa süreli panik yaşandı, tedbir amacıyla diğer köprü de boşaltıldı.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, çökmenin yapılan çalışmalara ve ilk tespitlere göre yeni köprüye herhangi zararı olmadığını söyledi.
Çökmenin kendilerini biraz daha rahatlattığını anlatan Ayyıldız, “Daha rahat çalışılabilir. Yeni çökme bizim beklediğimiz bir şeydi” diye konuştu.
Bir gazetecinin “daha kontrollü yıkılamaz mıydı?” sorusu üzerine Vali Ayyıldız, şunları kaydetti:
“Arkadaşlar inceliyorlar. Dolgu çalışmaları dikkatli şekilde yapılıyordu. Çökme ihtimali tahmin ediliyordu. Beklenen bir şeydi, zarar söz konusu değil. Teknik arkadaşlar yine bakıyorlar. Varsa zarar, onun telafisi olur.”
Ayyıldız, arama çalışmalarına diğer kentlerden gelen yeni ekiplerin de katıldığına da işaret ederek, “Alanı tarayacaklar. Bugün dalgıçlarımızı da daldırabileceğiz. Aklınıza gelebilecek tüm kurumlardan ekipler ile teknik imkanları kullanmaya çalışıyoruz. Bunları 24 saat üzerinden yapıyoruz. Vatandaşlarımızı biraz teskin edebilirsek, bize mutluluk verecek” diye konuştu.
ZONGULDAK VALİSİ'NİN AÇIKLAMALARI / WEB TV
AYAKLARDAKİ AHŞAP KAZIKLAR ORTAYA ÇIKTI
Bu arada, dolgu çalışmalarıyla birlikte köprünün bulunduğu yerdeki su seviyesi azaldı. Suyun düşmesiyle birlikte yıkılan köprünün geri kalan bölümünün ayaklarında bulunan ahşap kazıklar da ortaya çıkmaya başladı.
KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
Çöken köprünün geri kalan bölümündeki yaklaşık 30 metrelik kısmın çökmesinin ardından, boşta kalan köprü ayağı kontrollü şekilde yıkıldı.
Halat yardımıyla çaya sarkıtılan görevli, üzerindeki beton blok çöken köprü ayağına yanında getirdiği halatı bağladı. İş makinesinin halatı çekmesiyle köprü ayağı çaya devrildi.
Öte yandan dolgu çalışması devam eden çayda, dalgıç polisler de akıntıya rağmen arama çalışmalarını sürdürüyor.