Güncelleme Tarihi:
2001 yılında ''garip'' gerekçeli intihar ve girişimlerde daha önceki yıllara göre artış yaşandığı dikkati çekti. İşte intiharların gerekçeleri:
 14 Eylül 1996'da sevdiği kızla evlenmesine izin verilmediği gerekçesiyle Boğaziçi Köprüsü'nden atlamak isteyen 19 yaşındaki Mahmut Ziya, ikna edilerek kurtarıldı.
 15 Kasım 1998'de aynı köprüye çıkan 25 yaşındaki Hüseyin Kumer de, sevgilisinin kendisini terk ettiğinden yakındı. Bu genç de ikna edildi.
 1995 yılında Boğaziçi Köprüsü'nden atlamak isterken ikna edilen 37 yaşındaki Tarık Onsun , 16 Kasım 1996 tarihinde yeniden köprüye çıktı. İlk intihar girişiminde çekilen fotoğraflarının gazetelerde yayınlanmasından dolayı çocuklarının kendisiyle alay ettiğinden yakınan Onsun, polislerin girişimleriyle atlamaktan vazgeçirildi.
 İnşaat işçisi 26 yaşındaki Taner Kaya ve 29 yaşındaki Ali Altay ise , Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli soyadını bilmedikleri ''Emin'' adlı başkomiserin başka bir yere tayin edilmesine tepki göstermek için 11 Nisan 1998'de Boğaziçi Köprüsü'nden atlamak istediler. Aşırı derecede alkollü olan 2 genç, polislerce ikna edildi.
OTOMOBÄ°LÄ° BAÄžLANDI
 Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde 11 Nisan 1999'da trafik kontrolü yapan polisler, alkollü araç kullandığı anlaşılan Ahmet Ünlü'nün ehliyetine el koyarak, aracını bağladı. Bu duruma sinirlenen Ünlü, çelik halatlara tırmanarak, köprü ayaklarının en üst noktasına çıktı. Bir süre burada bekleyen Ünlü, asansörle köprü direğine çıkan güvenlik görevlilerince aşağı indirildi.
 Hastalığını öne süren 29 yaşındaki Avukat İbrahim Toptan , otomobiyle geldiği Boğaziçi Köprüsü'nden 9 Ağustos 1999'da atlayarak intihar etti.
 Eşi tarafından terk edilen taksi sürücüsü Yılmaz Güney Telseren, 16 Şubat 2001'de Boğaziçi Köprüsü korkuluklarına çıkarak, polislerin ikna çabalarına rağmen aşağı atladı ve öldü.
 Beraber yaşadıkları Moldova uyruklu kadınların sınırdışı edilmesine sinirlenen Ali Can Keskin ile Tuncay Turan, 19 Mayıs 2001'de alkollü olarak geldikleri ve aşağı atlamak istedikleri Boğaziçi Köprüsü'nde polisle pazarlığa tutuştu. Polisin çabaları sonucu Turan ikna edilirken, Keskin de yanına yaklaşmayı başaran bir polisin müdahalesiyle kurtarıldı.
 Fare zehiri içerek başladığı intihar girişiminden bir sonuç alamayınca 19 Haziran 2001'de Boğaziçi Köprüsü'nden atlayan Ümit Yorgun, önce köprü ayağındaki tel örgülerin üzerine, daha sonra da yere düşerek ağır yaralandı.
 Kız arkadaşlarınca terk edildiklerini öne sürerek 10 Ağustos 2001'de köprüye çıkan Hüseyin Aslan Kıray ve Hayrullah Özen, polislerce ikna edildi. Hayrullah Özen, 2 gün sonra bu kez 2 arkadaşıyla yeniden köprüye çıktı ve yine ikna edilerek atlamaları engellendi.
KÖPRÜ ÜZERİNDE BARIŞMA
 Bir taksiyle 20 Ağustos 2001'de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne gelen 41 yaşındaki Hidayet Karakaya, kuru sıkı tabanca tehdidiyle şoföre aracı durdurtarak, korkuluklara çıktı. Eşiyle tartıştığından yakınan Karakaya, polisler tarafından köprüye getirilen eşi Ayşe ve 13 yaşındaki oğlu Gürkan'la barıştırıldı. Buna rağmen korkuluklardan sarkmayı sürdüren Karakaya, dalgınlığından faydalanan polisin müdahalesiyle kurtarıldı.
 Ekonomik kriz nedeniyle işyerini kapatan 41 yaşındaki Mehmet Ragıp Bayraktar, 29 Ağustos 2001'de Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar etti.
 Eğlendiği Beyoğlu'ndaki bir barda kendisine çıkartılan 200 milyon liralık hesaba sinirlenen 28 yaşındaki Akay Elmas 1 Eylül 2001'de soluğu Boğaziçi Köprüsü'nde aldı. Bar sahibinin getirilmesini isteyen Elmas, ikna edilerek kurtarıldı.
GARİH CİNAYETİNİ ÇÖZMEK İSTEDİ
 Boğaziçi Köprüsü, 4 Eylül 2001 tarihinde de 4 ayrı girişiminin intihar girişimlerine sahne oldu. Kendisini terk eden sevgilisinin getirilmesini isteyen Murat Mahir Başkan, bir TV kanalında kendisiyle ilgili yanlış haber verildiğini öne süren animatör Ümit Doğan ile niçin intihar etmek istedikleri anlaşılamayan alkollü Adem Coşkun ve İzzet Akşener, polislerce ikna edildi.
 Son olarak 8 Eylül 2001 tarihinde köprüye çıkan ve mesih olduÄŸunu öne sürerek kendisini ikna etmeye çalışan polisleri elindeki tabancayla tehdit eden bir genç, iÅŸadamı Ãœzeyir Garih cinayetini kendisinin çözebileceÄŸini, ancak buna kimseyi inandıramadığını belirtti. Polislerden aldığı sigarayı içtikten sonra aÅŸağı atlayan ve ağır yaralı olarak sudan çıkartılan 25 yaÅŸlarındaki genç, hastaneye kaldırılmak istenirken öldü.Â