Kooperatif dolandırıcılarından 3 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Kooperatif dolandırıcılarından 3 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2007 11:16

Çengelköy'deki 86 daireyi çok sayıda kişiye satarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen kooperatif eski başkanı Aziz Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi yakalandı.

Çengelköy'de 1992 yılında kurularak 2000 yılında isim değiştirerek “Yılmazlar Yaşam Kent Yapı Kooperatifi” adını alan kooperatifin, hakkındaki yakalama emri ile aranan eski başkanı Aziz Yılmaz ile 2 eski yetkilisi, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Yılmaz ile diğer 2 yetkili, şubedeki sorgu ve işlemlerinin ardından Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilecek.
Soruşturma çerçevesinde daha önce de Yılmaz'ın kızı Mehtap Arman ile kooperatifin denetmeni Yakup Ergin Gürses gözaltına alınmıştı. Arman ve Gürses çıkarıldıkları adliyede serbest bırakılmışlardı.

Birden fazla kişinin aynı dairede hak sahibi oldukları gerekçesiyle ortaya çıkmaları üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde Üsküdar 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 86 dairenin 500 kişiye satılarak 25 milyon YTL dolandırıcılık yapıldığı iddiasına ilişkin kooperatifin eski başkanı Aziz Yılmaz ile bazı kooperatif eski yetkilileri hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!