Konya'da 'serbest bırakılma' sevinci

Güncelleme Tarihi:

Konyada serbest bırakılma sevinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2008 19:41

Konya merkezli olarak 5 ilde düzenlenen operasyon kapsamında bugün adliyeye getirilen ve aralarında dün akşam saatlerinde teslim olduğu belirtilen 1 kişinin de bulunduğu 20 kişi, serbest bırakılmalarının ardından Adana Adliyesi'nden ayrıldılar.

Konya polisi tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 23 Temmuz'da Konya, İstanbul, Kocaeli, Mersin ve Elazığ'da gözaltına alınan, dün akşam saatlerinde de teslim olan 1 kişi olmak üzere toplam 20 zanlı, savcılıkta bu sabah başlayan ve yaklaşık 9 saat süren sorgulamalarının ardından serbest bırakılmalarıyla sevinç yaşadılar.

Adliye çıkışında kendilerini bekleyen yakınları tarafından karşılanan zanlılardan kimileri, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Müdürü Ahmet Akgül, açıklamasında, “Ergenekon çetesine dolaylı yönden yardımcı olmakla suçlandığını” belirterek, şöyle konuştu:

“İşte Ergenekomik iddiaları çöktü, senaryoları başlarına yıkıldı. Daha ne senaryolar başlarına yıkılacak. Maalesef bu ülkede bir takım kutsal davalara Kuvayı Milliye ve Ergenekon gibi şeyleri kullanarak çete faaliyetleri yürüten, hatta bir kısım dış güçlerle işbirliği içinde ülkenin aleyhinde faaliyetlere giren kurumlar, insanlar vardır, olacaktır. Sonunda anlaşıldı ki ABD işbirliğine ve İsrail siyonizmine karşı olan ve AK Parti iktidarı yanlışlarını ortaya koyan herkes Ergenekon ile suçlanıyor. Ama Türkiye'de adalet, savcılar ve hakimler var. Bu oyunların sonu geldi. Daha mutlu gelişmelerin de yaşanacağını ümit ediyorum. Bekleyin bakın.”
Prof. Dr. Uçkun Geray da gözaltı süresince polisin kendilerine gösterdiği ilgiye teşekkür etti.

“Ahmet Akgül'ün sözde başkanlığını yaptığı bir terör örgütü içinde kendisinin de adının geçtiğinin iddia edildiğini” belirten Geray, verdikleri ifadeler ve kanıtların sağlam olmasıyla savcılık tarafından serbest kaldıklarını söyledi.

Geray, “Bugün siyasi anlamda o kadar önemli bir karar çıktı. Bu tarihi mutlaka bir yere yazın. Onun için hepimiz mutluyuz. Ergenekon da dahil örgütçüymüşüz, biz teröristmişiz. Bu anlamda bir suçlama vardı. Savcı iyi bir analiz yapıp, hepimizi serbest bıraktı” diye konuştu.

Geray, konuyla ilgili olarak daha sonra Ulusal TV'den geniş açıklama yapacağını kaydetti.

Ulusal Kanal Akdeniz Temsilcisi Yusuf Buldu da, “Ergenekon terör örgütüne üye olmaktan” suçlandıklarını hatırlatarak, suçlamanın doğru olmadığının anlaşıldığını dile getirdi.

Zanlılar, daha sonra kendilerini bekleyen yakınları ve avukatlarıyla Adana Adliyesi önünden ayrıldılar.

Konya merkezli düzenlenen operasyon kapsamında, 23 Temmuz'da Konya'da 13, İstanbul'da 6, Kocaeli'nde 6, Mersin ve Elazığ'da da 1'er kişi olmak üzere toplam 27 kişi gözaltına alınmış, 1 kişi de dün akşam saatlerinde yine Konya'da polise teslim olmuştu. Gözaltına alınan şüphelilerden 8'i, polisteki sorgularının ardından serbest bırakılmış, 20 kişi ise Adana Adliyesi'ne getirilmişlerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!