Komutanlığı bile dinlediler

Güncelleme Tarihi:

Komutanlığı bile dinlediler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2010 00:00

Devrimci Karargâh örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ndeki makamında yapılan aramalarda ele geçirildiği öne sürülen telefon görüşmesi kayıtlarında, Harp Akademileri Komutanlığı santralinin de dinlendiği ortaya çıktı.

1996-1998 yılları arasında Tümgeneral rütbesiyle Harp Akademileri Komutanlığı’nda görev yaparken kurum telefonuyla yaptığı görüşmelerinin kaydedildiği iddia edilen eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral İsmail Koçman, telefonlarını dinleyen kişilerden şikâyetçi oldu. Soruşturmanın yürütüldüğü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne dün 10.50’de gelen Koçman, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık’a yaklaşık yarım saat ifade verdi. Çıkışta soruları yanıtlayan Koçman, “Kurumsal santral dinlenmesi neticesinde bir ses kaydım var, başka bir şey yok. Bir hastane baştabibiyle konuşmam var” dedi. Yasal olmayan bir şekilde kaydedilen telefon görüşmesinin askeri konuları içeren bir görüşme olmadığını belirten Koçman, söz konusu telefon görüşmesinin kayıt altına alındığından daha önce haberdar olmadığını söyledi.

‘Mağdur’ sıfatıyla  ifade verdi

HANEFİ Avcı’nın ofisinde ele geçirildiği öne sürülen ses kayıtlarıyla ilgili Eski Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de “mağdur” sıfatıyla ifade verdi. Adliyeye kendi aracı ve korumasıyla gelen Bir, 45 dakika adliyede kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!