Komutanlar sınırda

Güncelleme Tarihi:

Komutanlar sınırda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 15:36

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Van ve Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerininin ardından denetimlerini bugün Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde sürdürdü.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kuvvet Komutanlarına sınırda 2 kobra helikopter eşlik etti. Bahar-yaz 2013 tertiplenmesi kapsamında birlikleri yerinde görmek ve denetlemelerde bulunmak üzere dün Van'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda öğlen yemeği yedikten sonra Şemdinli ilçesi'ne geçti.

Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'nı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, akşam saatlerinde ise Yüksekova'daki 34'üncü Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı'na indi.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve Kuvvet Komutanları'nın bugünkü durağı ise Türkiye'nin Kuzey Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi oldu. Komutanları taşıyan 5 skorski helikopter saat 11.00 sıralarında Çukurca 2. Hudut Piyade Tugay Komutanlığı'na indi. Geniş Güvenlik önlemlerini alındığı Çukurca'da komutanlara 2 kobra helikopter de eşlik etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve Kuvvet Komutanlar, yaklaşık yarım saat burada kaldı. Ardından da komotunları taşıyan skorski helikopterler, kobraların eşliğinde sıfır noktada bulunan Işıklı, Çayırlı ve Hakan Tepe bölgelerine doğru gittikleri görüldü.

 

Haberin Devamı

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!