Komutanın kitabını delil gösterdiler

Güncelleme Tarihi:

Komutanın kitabını delil gösterdiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2007 00:00

Hayata Dönüş Operasyonu yapıldığı sırada Bayrampaşa Cezaevi’nde görev yapan Emekli Binbaşı Zeki Bingöl’ün yazdığı "Bayrampaşa Cezaevi Gerçeği" isimli kitabı dayanak alan Halkın Özgürlükler Cephesi (HÖC) üyesi bir grup, kitabın halen devam eden davada delil olarak kullanılması için Eyüp Adliyesi’ne dilekçe verdi.

HÖC üyesi 30 kişilik grup dün saat 13.30’da Eyüp Adliyesi önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan TAYAD Başkanı Mehmet Güvel, 28 tutuklu ve hükümlünün yanarak can verdiği operasyon sırasında, Bayrampaşa Cezaevi’nde Yüzbaşı rütbesiyle Koruma Bölük Komutanı olarak görev yapan Zeki Bingöl’ün kitabında yer alan "Operasyonda ne olduğunu bilmediğimiz bombalar kullanıldı. Bombalar Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan gelmişti. Atılan gaz bombaları öldürücü düzeyin çok üzerindeydi" şeklindeki ifadelerinin görmezden gelinemeyeceğini savundu.

TAYAD üyeleri daha sonra Zeki Bingöl’ün yazdıklarının, davada delil olarak kullanılması ve kitabın yazarı Zeki Bingöl’ün de katliama katılanlardan biri olarak yargılananlar arasına dahil edilmesi için suç duyurusunda bulundular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!