Komşu 6.4’le sallandı Edirne sokakta yattı

Güncelleme Tarihi:

Komşu 6.4’le sallandı Edirne sokakta yattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 00:00

Kuzeybatı komşumuz Bulgaristan dün yakın tarihinin en büyük depremlerinden biri ile sallandı. Merkez üssü başkent Sofya’nın 30 kilometre güneybatısında olan deprem, Türkiye, Yunanistan ve Makedonya’da da hissedildi.

Haberin Devamı

Gece 03.00’te meydana gelen deprem ve takip eden 20 kadar artçı sarsıntı ülkede büyük paniğe yol açtı, büyük kentlerde binlerce insan kendini dışarı attı ve geceyi parklarda geçirdi. Ancak depremde herhangi bir can kaybı olmaması sevindirdi.

Depremin merkezinde bulunan 80 bin kişilik Pernik kasabasında olağanüstü hal ilan edildi. Kasabaya yüzlerce polis, itfaiyeci ve ambulans sevk edildi. Ancak İçişleri Bakanı Svetan Svetanov yapılan incelemelerde birkaç bacanın devrilmesi, birkaç çatının çökmesi ve duvar yarıkları dışında büyük çaplı hasar tespit edilmediğini bildirdi. Yine de Bulgaristan radyosu halka, zarar görmüş olabilecek yapılardan uzak durması ve geceyi dışarda geçirmesi uyarısında bulundu.

DEPREM EDİRNE'DE BÖYLE HİSSEDİLDİ / WEB TV

Haberin Devamı

Nükleer tehlike yok

Depremin ülkenin en büyük nükleer santrallerinden biri olan Kozloduy’a 200 kilometre mesafede gerçekleşmesi endişe yarattı. Ancak santralda yapılan incelemede herhangi bir hasar tespit edilmedi. Pernik yakınlarındaki Studena Barajı’nda da hasar oluşmadı.

/images/100/0x0/55ea7126f018fbb8f88030d5

Parkta sabahladılar

BULGARİSTAN’da meydana gelen deprem Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da da hissedildi. Edirne ve Kırklareli’nde halk sokağa döküldü. Sarsıntıyla uykularından uyanan birçok kişi, güneş doğana kadar evlerine giremedi.

Deprem Türkiye’yi tetiklemez

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan Bulgaristan’daki depremin Kuzey Anadolu fayıyla ilgisi bulunmadığını söyledi. Buna karşın Akdeniz Bölgesi’nin çok gergin olduğunu anlatan Ercan, “1980’den başlayarak yerin çekirdeğinde büyük bir yalpalanma var. Bu yalpalanma doğal olayların artışıyla sonuçlanıyor genellikle. Bu çekirdek yalpalanmasının en hızlı olacağı yıl 2013. Dolayısıyla 2013’e kadar doğal olaylarda artış bekleniyor. Deprem, yanardağ patlaması, hortum, sel gibi. Bunlar 2013’ten sonra azalacak, 2020’den sonra olağan düzeyine gelmesini bekliyoruz” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!