Güncelleme Tarihi:
TBMM Dilekçe Komisyonu'na çeşitli illerden çok sayıda Kombassan ve Yimpaş mağduru başvurdu. Bunlardan İstanbul'dan Ahmet Eren, YİMPAŞ Holding hissedarı olduğunu, şirket ortaklığından ayrılma talebinin şirket taahhütlerine aykırı olarak yerine getirilmediğini belirterek, bu konuda yardım istedi.
Yozgat'tan Ali Tekin ise dilekçesinde, YÄ°MPAÅž Holding'e para yatırırken kendisine istediÄŸi zaman parasını geri alabileceÄŸinin söylendiÄŸini ancak 1999 yılından beri hiç bir ödeme yapılmadığını bildirdi.Â
Eskişehir'den Kemalettin Durkal Kombassan Holding'i şikayet etti. Durkal, Kombassan Holdingi ortağı olduğunu, ortak olduğu tarihten bu yana kar payı alamadığını, ayrıca bu şirket ortağı olması nedeniyle Alman hükümetince ceza kesildiğini, konunun mahkemeye yansıdığını ifade ederek mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Nevşehir'den Fatma Ünal, Kombassan Holdinge yatırmış olduğu parasını alamadığını belirterek, şirketin denetim altına alınmasını ve mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Komisyon bu başvuruları Başbakanlık ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığına gönderdi. Konuyla ilgili Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı tarafından komisyona gönderilen yazıda, başvuruların Sermaye Kurulu Başkanlığı'nca incelendiği yanıtı gönderildi.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ise, bu başvurulara karşılık Dilekçe Komisyonu'na gönderdiği yanıtlarda, öncelikle bu holdinglerden şikayet edenlere, ellerinde bulundurdukları hisse senetlerinin şirket kayıtlarında yer alıp almadığı belirlenerek ortak sıfatını taşıyıp taşımadıklarının tespit edilmesini önerdi.
Dilekçecilere, bu holdinglere, ortak olarak görülmüyorlarsa para alan kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunulması gerektiği belirtilerek, 2499 Sayılı Sermaye Piyasası Yasası açısından işlem ve hesapların, Kurul denetçileri tarafından denetlenmesi için dilekçenin bir suretinin SPK'na gönderildiği bilgisi de verildi.