Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2018 08:48
Sokak lezzetlerinin sen sevilenlerinden biri olan kokoreç, evde de kolayca yapılabilir. Peki, kokoreç yaparken nelere dikkat etmeli, gerekli malzemeler neler? Az malzeme ve baharatların yardımıyla hazırlanan kokoreç tarifini derledik.
Koyunun ince bağırsağından ve mumbardan yapılan, şişe sarılarak kor ateşte kızartılan kokoreç, Anadolu ve Balkanlar’da çıktığı yolculuğu metropol şehirlerinde de sürdürüyor. Tabakta veya ekmek arasında tüketilen kokoreçin garnitürle servis edildiği de olur. Sokak lezzetlerinin en sevilenlerinden biri olan kokoreçi tüketirken lezzeti kadar temizliğine de dikkat etmek gerekir. Bu nedenle en ideali kokoreçi evde hazırlamaktır. İşte, adım adım kokoreç tarifi
Kokoreç Malzemeleri
- 500 gram kuzu işkembe
- 2 adet domates
- 5 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kokoreç nasıl yapılır?
- Kasaptan almış olduğunuz işkembeyi ilk olarak iyice bir yıkayın. Daha sonra işkembeyi isterseniz kuşbaşı halinde dilimleyerek dilerseniz de bir bütün halinde düdüklüye atabilirsiniz.
Biz tarifimizde bütün olarak düdüklüye atmanızı tavsiye ediyoruz. İşkembeyi düdüklüye atın daha sonra üzerini kaplayacak kadar su ekleyin.
- Düdüklüde bu şekilde 45 dk pişirin. 45 dk sonunda işkembeyi kuş başı halinde kesin ve tavaya atıp kavurmaya başlayın. İşkembeler tavada kavurma işlemi sırasında hafif hafif patlayacaktır. Bu patlama seslerinden sonra içerisine robottan geçirmiş olduğunuz domatesi ve baharatları ekleyin
Domates ve biberler piştikten, suyunu da çektikten sonra kokoreçi ekleyin ve kavurun. Kavurmayı çok uzun tutmayın ki kokoreçler kurumasın.
- Birkaç dakika sonra baharatları da ekleyip ateşten alın.