Kocaeli'de 52 kilo eroin yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kocaelide 52 kilo eroin yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2007 14:19

KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda, bir otomobilin benzin deposunda oluşturulmuş gizli bölmede 32.5 kilo eroin, bir yolcu otobüsünün bağajındaki valiz içersinde de 20 kilo 300 gram esrar ele geçirildi. Polis 2 olayla ilgili toplam 8 kişiyi gözaltına aldı.

Ekipler, ellerindeki eroini satmaya çalıştıkları bilgisine ulaştıkları kişilerle alıcı gibi davranarak bağlantı kurdu. Sivil kıyafetli polisler, Körfez İlçesi'nde belirlenen bir adreste zehir tacirleriyle buluştu. 34 ATF 41 plakalı otomobille olay yerine gelen zanlılar, diğer polislerin operasyonuyla yakalandı. Zanlıların otomobilinde yapılan aramada, benzin deposunda oluşturulmuş gizli bölmede 32.5 kilo eroin bulundu. Olayla ilgili 44 yaşındaki Arif Evin, 32 yaşındaki Yılmaz Yalur, 23 yaşındaki İbrahim Yalur, 42 yaşındaki Yusuf Yalur, 38 yaşındaki Hasrof Karataş, 41 yaşındaki Adil Nalbant gözaltına alındı. Yakalananlar arasında 14 yaşındaki F.Y. serbest bırakılırken 36 yaşındaki Cami Evin ise aranıyor.

Eroini sağladığı ve Van'da yaşadığı ileri sürülen 43 yaşındaki Rıza Özeler de Van Emniyet Müdürlüğü'nün bilgilendirilmesinin ardından gözaltına alındı. Özeler'in evinde yapılan aramada kalaşnikof marka otomatik tüfek, bu tüfege ait 2 şarjör, 30 mermi, 1 tabanca ve 11 mermi ele geçirildi.

OTOBUSÜN BAGAJINDA ESRAR

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik ekipleri TEM Otoyolu Dilovası aldıkları bir başka ihbarı değerlendirerek, dün Dilovası Rampası'nda 41 EF 575 plakalı yolcu otobüsünü durdurarak arama yaptı. Otobüsün bagajındaki bir valiz içersinde, 18 paket içersinde 20 kilo 300 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili H.S. gözaltına alındı.

İki olayla ilgili gözaltına alınan toplam 8 kişi, polisteki sorgularının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!