Koca dayağı, kadın CEO’ya kendi derneğini kurduruyor

Güncelleme Tarihi:

Koca dayağı, kadın CEO’ya kendi derneğini kurduruyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2007 00:00

Uluslararası şirketlerde yöneticilik yapan ve 2002 yılında "yılın iş kadını" seçilen Gonca Gül, dayak yediği gerekçesiyle boşandığı eşine tazminat ödemesine karar verilmesine tepki gösterdi. Gül, "Hem dayak yedim hem tazminat ödüyorum, haksızlığa uğradığım için HAK-AR derneği kuruyorum" dedi. Gül, hukuki itirazlarını yapacağını ve gerekirse AİHM’e başvuracağını söyledi.

Gonca Gül, 1995 yılında tanıştığı doktor Eftal Erdoğan ile evlendi. 1997 yılında "şiddetli geçimsizlik" gerekçesiyle eşinden boşanan Gül, 1998 yılında Erdoğan ile yeniden evlendi. Kısa bir süre sonra eşiyle yeniden sorunlar yaşamaya başlayan Gonca Gül, eşinin alkol alışkanlığı bulunduğu, kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla yeniden boşanma davası açtı. Bursa 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2002 yılında Gül ile Erdoğan için bir kez daha boşanma kararı verdi.

Gonca Gül, boşanma davasında nafaka ve tazminat talep etmemesine rağmen Eftal Erdoğan, boşandıktan sonra eşinden "katkı payı" istemiyle Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, Gonca Gül’ün eşine katkı payı ödemesine hükmetti. İtiraz üzerine Yargıtay 13. Hukuk Dairesi de dosyayı inceledi. Yüksek mahkeme, Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce verilen kararı düzelterek onadı. Kararda, Gül’ün ayrıldığı eşine 60 bin YTL vermesi gerektiğine karar verdi.

Karara itiraz edeceğini belirten Gonca Gül, dava nedeniyle yaklaşık 7 yıldır mal varlığı üzerinde tedbir olduğunu vurguladı. Gül, "Bu süreçte yaşadıklarımdan dolayı iş hayatını bıraktım. Artık çalışmıyorum. Yaşadıklarım maddi ve manevi olarak beni çok yıprattı. Benim durumumdaki kadınlarla ilgili bir hak arama derneği kurmayı planlıyorum. Ayrıca Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’dan da yardım istiyorum. Bu karar nedeniyle hukuka güvenim azalmadı. Gerekli itirazı yapacağım ve yine de sonuç alamazsam AİHM’e başvuracağım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!