Klasikle pop buluştu

Güncelleme Tarihi:

Klasikle pop buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl 60'ıncı yılını kutlayan IBM Şirketi'nin önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlediği gecede Sertab Erener ve Fatih Erkoç'la birlikte sahne alan Mehveş Emeç, ‘‘Tekrar buluşuncaya Dek’’ adını verdiği, sözü ve müziği kendisine ait şarkıları içeren konseriyle büyük alkış topladı.

Fahrettin Kerimov'un şefliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ve Opera Korosu'nun eşliğinde sahneye çıkan Emeç, birinci konserin birinci bölümüne George Gershwin'in rapsodisiyle başladı. Beyaz kostümüyle göz dolduran Emeç, gecenin ikinci bölümünde de siyah ve göğüs kısmı işlemeli bir kıyafet giydi. Aralarında babası Çetin Emeç için yazdığı ‘‘Uzak Bir Rüya’’ parçasının da bulunduğu kendi eserlerini piyanosuyla yorumlayan Emeç, sözlerini Zeynep Talu Kurşuncu'nun yazdığı şarkıları söylemek üzere Sertab Erener ve Fatih Erkoç'u sahneye davet etti.

Emeç, gecenin finalnde sözü ve müziği kendisine ait olan ‘‘Cumhuriyet Şarkısı’’nda Erener ve Erkoç'a katıldı ve şarkıyı pop müziğin iki dev ismiyle birlikte seslendirdi. Sanatçı, konserden önce sözleri konuklara dağıtılan parçayı hep birlikte seslendimeyi teklif edince salon ‘‘Cumhuriyet Şarkısı’’yla inledi. Ayakta alkışlanan eden Emeç, iki kez sahneye gelerek izleyenleri selamladı. Emeç, davetlilerin yoğun isteği üzerine ‘‘O Eski Şamdan Geceleri’’ adlı şarkıyı bir kez daha çaldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!