Klasik ve çağdaş eserler

Güncelleme Tarihi:

Klasik ve çağdaş eserler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Artium Sungur Sanat Evi sezonu ‘‘Klasik ve Çağdaş Eserler Müzayedesi''yle kapatıyor. Bugün saat 20.30'da Artium Sungur Müzayede Salonu'nda Rüştü Sungur yönetiminde yapılacak müzayedede birbirinden değerli 180 eseri bir araya getirildi.

Müzayedenin dikkat çeken parçaları arasında Sanay-i Nefise Mektebi'nin ilk mezunlarından olup sergi açmayan, resimlerini satmayıp sadece dostlarına dağıtan realist ressamlarımızdan Çeteci Rifat'ın bir koleksiyonere ait ‘‘Şeyh Galip Türbesi, Galata Mevlevihanesi Önünde Selamlaşma'' adlı tablosu bulunuyor.

Kendi adıyla anılan kuşağın öncüsü İbrahim Çallı'nın ‘‘Caddebostan Plajı'' ve ‘‘Hasır Koltukta Oturan Kadın'' tabloları da satışa çıkarılacak.

Müzayedede yer alan diğer eserler arasında Nazlı Ecevit'in ‘‘İstanbul'' ve ‘‘Salacak'tan Kız Kulesi''; İbrahim Safi'nin ''Küçüksu Kasrı'' ve ''Sarayburnu'' tabloları; Naci Kalmukoğlu'nun Ord.Prof.Dr. İsmail Hikmet Ertaylan Ailesi'ni resmettiği tablo; Nazmi Ziya'nın ‘‘Çiftlik Evi'' bulunuyor. Ayrıca Hamit Görele, Eşref Üren, Sabri Berkel, Necdet Kalay, Adnan Varınca, Faruk Cimok, Cahit Derman, Komet, Feyahman Duraman, Cevat Dereli, Habib Gerez ve Burhan Uygur'un eserleri de müzayedede satışa çıkarılacak.

Artium Müzayede Salonu, Teşvikiye Bostanı Sok. Orjin İş Hanı, No: 15/2, Nişantaşı. Tel: (0212) 291 01 31-32

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!