Klasik telefon ağı iptal ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Klasik telefon ağı iptal ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2007 13:02

HOLLANDALI telefon işletmecisi KPN işlettiği klasik telefon ağını tümüyle iptal edeceğini açıkladı. Halen kullanılmakta olan telefon ağı yerine internet telefon sistemine geçeceğini açıklayan KPN, bu konuda 2010 yılına kadar pazar lideri olacağını kaydetti. Ne var ki bu tekniksel gelişim KPN’de çalışan 8 bin kişinin işsiz kalmasına yol açacak. Basına bir demeç veren KPN şefi Eelco Blok, „Sert rekabet koşulları altında bu gelişme kaçınılmaz“ dedi. “Ayakta kalabilmek için telefon tekniğinden tutun, televizyon yayınına kadar olabilesi her alanda internetin geniş band tekniğinden yararlanacağız” şeklinde sözlerine devam eden Eelco Blok, 2010 yılında klasik telefon ağını tamamıyle terketmiş olacaklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Halen kullanılmakta olan telefon ağı yerine 1,5 milyar Euro yatırım yaparak yeni fiber optik iletişim ağı kuracaklarını kaydeden KPN

/images/100/0x0/55eb12d7f018fbb8f8a94e53
yönetim kurulu başkanı, bu gelişimden tüketicinin karlı çıkacağını da belirtti. Yeni yapısal gelişimle iletişim fiyatlarında ucuzluk olacağı ifade edilirken, her iki KPN çalışanından birinin işini kaybedeceği de bildirildi.

Almanya’da telefon ağı yöneticiliğini yürüten Telekom ise, yeni oluşmakta olan banliyölerde VDSL altyapısını döşüyor. Bu teknikle saniyede 50 megabit bilgi aktarımı mümkün oluyor. Alice ve Arcor’un Türkiye ve Avrupa ülkeleri için yürürlüğe koyduğu flatraid tarifeleriyle büyük çapta telefon müşterisi kaybına uğrayan Telekom, bu yeni teknikle zararını telafi etmeye çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!