KKTC yönetimi arazi

Güncelleme Tarihi:

KKTC yönetimi arazi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 00:00

Kıbrıs’tan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakan Tayyip Erdoğan’a KKTC’den gelen tepkiler nedeniyle KKTC yönetimini eleştirdi.

Çiçek, “Türkiye’ye haksız suçlamalar karşısında KKTC yetkilileri sus pus oldu. Hepsi arazi oldu. Sayın Başbakan da bin defa haklı olarak bu haksızlığa infialini ortaya koydu” dedi. Çiçek’in KKTC ile yaşanan gerginlikle ilgili değerlendirmeleri şöyle:
Serdar Denktaş da vardı 

“Dünyadaki kriz nedeniyle her ülke ilave tedbirler alıyor. KKTC yetkililerinin de bu tedbirleri alması gerekiyor. Oradaki hükümet tedbir almaya başlayınca bir kısım meslek ve sivil toplum örgütleri Güney’den de destek alarak Türkiye’ye haksız suçlamalarda bulundular. Ağıza alınmayacak sloganlar ifade edildi. Bu toplantının içerisinde Serdar Denktaş da, bir kısım siyasi partiler de bulundu. Bu haksız suçlamalar karşısında KKTC yetkililerinin de ‘Bu Türkiye’ye haksızlıktır’ diye bir açıklaması söz konusu olmadı. 

Kıbrıs’ı yönetenler sus pus oldular şimdi. Sayın Başbakan’a cevap verenler o gün bu olayı kınamış olsalardı buradan cevap vermek gerekmeyecekti. Sayın Başbakanımızın infiali, yapılan bu haksızlığadır. Bu haksızlığı bildikleri halde oradaki hem bugünkü hem dünkü yetkililerin, Türkiye lehine bir açıklama yapmamış olmalarınadır. Hepsi arazi oldular. Sayın Başbakan da bin defa haklı olarak bu haksızlığa infialini ortaya koydu.

Türkiye’nin KKTC ile ilişkisi bir kardeşlik ilişkisidir. Bir emperyal ilişkisi, bir menfaat ilişkisi değildir. KKTC’yi yönetenlerin bu haksızlık karşısında en azından insani açıdan kardeşliğin gereği olarak ‘Rum ağzıyla konuşan bazılarına’ bir cevap vermesi gerekirdi. Dostlarımızın orada kaç gündür sesi soluğu çıkmadı. Başbakan’ın cevabı sonrasında birileri cevap vermek zorunda hissetti kendilerini.

Kan verdik, can verdik

Sayın Rauf Denktaş, ki ben bunu Kıbrıs’ta yaptığım konuşmada da söyledim, Türkiye’ye geldiğinde Ticaret Odası’ndaki konuşmasında aynen şunları söyledi: Biz Türkiye’den kan istedik kan verdi, can istedik can verdi, para istedik para verdi. Dolayısıyla Türkiye oradaki kardeşlerimizin mutluluğu ve refahı için ne gerekiyorsa onu yaptı yapmaya da devam ediyor.”

Beresi Nijerya hediyesi

AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen sosyal paylaşım sitesi Twitter’a, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in başında ay yıldızlı Türkiye beresi ile AK Parti Genel Merkezi önünde çekilmiş fotoğrafını koydu. Sözen fotoğrafa, “Bu şapkayı Nijerya Cumhurbaşkanı hediye etti” notu düştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!