Güncelleme Tarihi:
Türkiye genelinde en çok ihbarın geldiği iller Ankara, İzmir, İstanbul, Eskişehir, Antalya, Kayseri ve Konya oldu. 155 polis imdat hattı arayan kişiler, “Apartmanımızda gürültü yapılıyor”, “Kızlı-erkekli alem yapılıyor” ve “Tanımadığımız kişiler oturuyor” şikâyetinde bulundu. İhbarın yapıldığı adreslere polis merkezlerinden ekipler gönderildi. Ancak ihbarların çoğu asılsız çıktı. Asılsız şikayetlerin yanı sıra kendilerini ihbar eden kişiler de oldu. Bununla birlikte polis son 1 hafta içinde, yüksek sesle müzik dinleme, alkollü gelerek apartman sakinlerini rahatsız etme, gürültü yapma gibi suçlardan Afyonkarahisar, Ankara, Konya ve Aydın’da işlem yaptı.
ASILSIZ İHBARA CEZA
Polisin, asılsız ihbarlar nedeniyle boş yere zaman harcaması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, “Asılsız ihbarda bulunan, boş yere görevli memuru meşgul eden kişiler hakkında işlem yapın” talimatı verdi. Kabahatler Kanunu’na göre asılsız ihbarda bulunan kişilere öncelikle para cezası kesilecek. Bu kişilerin, aynı eylemi 2’nci kez yapmaları durumunda ise polis merkezlerine çağrılarak ifadelerine başvurulacak.
HASSASİYET KİRALARA YANSIDI
Tartışmaların ardından öğrenci evlerinin kiraları da arttı. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, ev sahiplerinin öğrenci veya bekarlara ev kiralama konusunda hassas olduğunu belirterek, “Tartışmaların ardından ev sahipleri de emlakçılarda bu konuda daha hassas davranmaya başladı. Bunu öğrenciler üzerinden değerlendirmemek gerek. Bekarlar, yalnız yaşayanlar için de bu durum geçerli. Tartışmaların ardından ev sahipleri, evinde kimin oturacağı, ne iş yaptığı konusunda daha dikkatli davranıyor. Bu hassasiyet kiralara da yansıdı” dedi.