Kızının sevgilisine ateş ederken komşusunu öldüren babaya 8 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Kızının sevgilisine ateş ederken komşusunu öldüren babaya 8 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 12:48

BURSA’da, kızının sevgilisini vurmak için ateş ederken, silah sesini duyup cam çıkan komşusunu öldüren 39 yaşındaki Mustafa Ç. 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada tutuklu yargılanan 17 yaşındaki kızı S.Ç. ise ‘cinayete karışmak’ suçundan 2.5 yıl hapse mahkum edildi.

Olay, Merkez Osmangazi İlçesi’ne bağlı Başaran Mahallesi Akıncı Sokak’ta geçen 13 Haziran'da meydana geldi. Pazarcılık yapan Mustafa Çağman, Ahmet Tekin'le (20) kaçan kızı kızı S.Ç.'yi (17) telefonla arayıp eve dönmeye ikna etti. Eve gelen kızına, sevgilisiyle tanışmak istediğini söyleyen Mustafa Ç. eve çağırmasını istedi. S.Ç.'nin kendisini telefonla arayıp çağırması üzerine evlerine gelen Ahmet Tekin, Mustafa Ç.'nin pompalı tüfekle kapıya çıktığını görünce, koşarak kaçtı. Öfkeli baba, kaçan gencin arkasından birkaç el ateş ederken, saçmalar silah sesini duyunca, ne olduğunu merak edip cama çıkan komşuları Nihat Kahraman'ın (22) başına isabet etti. Ağır yaralanan Kahraman, kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirirken, olay yerinden kaçan Mustafa Ç. ile kızı S.Ç., daha sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan baba kız ‘cinayet’ ve ‘cinayete karışmak’ suçlarından tutuklandı.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘24 yıl hapis cezası’ istemiyle tutuklu yargılanan Mustafa Ç. ve kızı S.Ç., karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Son kez ifade veren baba Çağman, amacının kızının sevgilisini vurmak olduğunu, komşusunu öldürmek istemediğini ve vicdan azabı çektiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, Mustafa Ç.'ye, 16 yıl hapis cezası verdi. Ancak, Mustafa Ç.'nin cezası duruşmalardaki iyi hali ve ‘ağır tahrik’ 8 yıl 4 ay hapis cezasına çevrildi.

S.Ç. ise ‘cinayete karışmak’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, yaşı küçük olan S.Ç.'nin karar Yargıtay tarafından onanana kadar geçecek sürede mağdur olmaması için tahliyesine karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!