Kızını öldüren baba tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kızını öldüren baba tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2007 16:01

ADANA’da, sevdiği kişiyle evlenmesine karşı çıktığı 19 yaşındaki kızı Leyla Çoğalan’ı av tüfeğiyle öldüren 36 yaşındaki Cumali Çoğalan, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ciğerinin yandığını ve pişman olduğunu söyleyen baba, kızının ‘Kendini öldürsen de ona giderim’ sözü üzerine çılgına döndüğünü ve tüfeği ateşlediğini söyledi.

Haberin Devamı

5 çocuk babası Cumali Çoğalan, İstanbul’da babaannesi Kezban Çoğalan’ın yanında yaşarken, 10 gün önce Adana’ya gelen kızı Leyla’yı dün av tüfeğiyle öldürdü. Polisin, kızının cesedi başında av tüfeğiyle beklerken yakaladığı Cumali Çoğalan, Cinayet Bürosu’ndaki sorgusunda olayı ayrıntılı şekilde anlattı. Olaya kızının, İstanbul’da tanıştığı evli bir kişiyle evlilik ısrarının neden olduğunu belirten katil zanlısı baba şunları anlattı:

“Kızım İstanbul’da babaannesi Kezban’ın yanında yaşıyordu. Orada tanıştığı Eren adındaki bir kişiye aşık olduğunu söyledi. Ben de adamın kim olduğunu, ne iş yaptığını sordum, evli olduğunu öğrenince de evlenmelerine izin vermeyeceğimi söyledim. 10 gün önce de kızımı Adana’ya getirdim. Olay sırasında yine bu konudan söz açıldı, tartışmaya başladık. İkna etmek amacıyla, yatak odasındaki ruhsatlı av tüfeğini alıp, kendi boğazıma dayadım, ‘Onu tercih edersen kendimi öldürürüm. Ya ben, ya da o’ dedim. Sevdasından vazgeçmeyeceğini söyleyen kızım, ‘Kendini öldürsen de ben Eren’i seçer, yine ona giderim’ diyerek karşı geldi. Bu cevap üzerine çılgına döndüm. Tüfeği peş peşe ateşledim. Olayın şokundaydım. Bir süre kızımın cesedinin başında bekleyip ne yapacağımı düşündüm. Sonra da polisi arayarak, olayı haber verdim.”

Haberin Devamı

EVLİ SEVGİLİSİYLE YAŞIYORMUŞ

Emniyetteki sorgusunun ardından ‘silahla kasten adam öldürme’ suçundan adliyeye getirilen Cumali Çoğalır, “Yuva yıkanın yuvası olmaz” dedi. Kızının ölümünden pişmanlık duyduğunu dile getiren Çoğalır'ın, Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadesinde şunları söylediği belirtildi:

“2 yıl önce ekonomik sorunlar nedeniyle İstanbul’a taşınıp Hadımköy’e yerleşmiştim. Bir yıl kaldıktan sonra 2006’da ailemle birlikte geri döndük. Ama kızım Leyla ile büyük oğlum Eyüp, annem Kezban’ın yanında kaldı. Leyla, menteşe fabrikasında çalışıyordu. 10 gün önce çocuklardan işten ayrılıp Adana’ya dönmelerini istedim. Eyüp geldi ama, Leyla gelmek istemedi. Ben de kendim gittim. Leyla evde yoktu, Bağcılar Merkez Karakolu ekipleri, Leyla’yı aynı fabrikada çalışan 40 yaşında evli ve 2 çocuklu Eren adında bir adamla birlikte yaşadığını belirleyip, bularak bana teslim etti. Adana’ya döndükten sonra evde kimse yokken yine tartışmaya başladık. Yuva yıkanın yuvasının olmayacağını söyleyip, Eren’den vaz geçmesini istedim. Bana karşı çıkınca da bunlar oldu.”

Haberin Devamı

‘CİĞERİM YANIYOR’

Sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen Çoğalan, Emniyet Müdürlüğü’nden çıkarılırken gazetecilere, “Benim ciğerim yanıyor, hangi insan ciğerine kıymak ister. Çok pişmanım” dedi. Çoğalan, savcılıktaki sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!