Kızını hayata döndüren anneye "Yılın Annesi" ödülü

Güncelleme Tarihi:

Kızını hayata döndüren anneye Yılın Annesi ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 21:33

Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi, şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek bitkisel hayata giren kızını büyük bir sabırla yeniden hayata döndüren doktor anneye, “Yılın Örnek Annesi” ödülünü verdi.

Haberin Devamı

“Yılın Örnek Annesi” Dr. Hale Kabacaoğlu, Zafer Plaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, ödül almaktan dolayı buruk bir mutluluk duyduğunu söyledi. Yaptıklarının takdir edilmesinin, sevindirici olduğunu ifade eden Kabacaoğlu, “Çocuğumu çok seviyorum. Onun eskisi gibi olmasını hedefliyorum, bunu da başaracağım” dedi. Kabacaoğlu, yaklaşık 6 yıl önce beyin hücrelerinin tamamına yakınının ölmesine rağmen, kızı Neslihan Köse'yi sabır ve şefkatle tedavi etmeye çalıştığını anlatarak, şöyle konuştu:

“Kızımla bir mucize gerçekleştirdik. Fiziksel olarak hiçbir sorunu kalmadı fakat beyin ölümü gerçekleştiği için her şeyi yeniden öğreniyor. Kelimeleri öğrendi, yavaş yavaş da mantığını kullanmaya başladı. Kızımın hızla daha da iyiye gitmesi için gece geç saatlere kadar internet başından kalkmıyorum. Sürekli bir arayış içindeyim.”

Haberin Devamı

Kızının durumunun iki kez uluslararası tıp dergilerine konu olduğunu kaydeden Kabacaoğlu, doktorların, kızının bugünkü durumuna gelmesini “mucize” olarak nitelendirdiklerini dile getirdi. Neslihan Köse de annesini çok sevdiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Kabacaoğlu, kızıyla birlikte ödülünü, Türk Anneler Derneği Bursa Şube Başkanı Ceyda Derin'den aldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!