'Kızımın kornealarının da alınmasını istemiş, almadılar'

Güncelleme Tarihi:

Kızımın kornealarının da alınmasını istemiş, almadılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2007 17:34

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede 3 gün komada kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 20 yaşındaki Hande İnal, organlarıyla dört kişiye hayat verdi.

Haberin Devamı

Kızının organlarını insanlara şifa olmak için bağışladıklarını belirten baba Ali İnal, yaptığı açıklamada, “Bağışı biz istedik ama muhatap bile bulamadık. Alacak kimse bulamadık. Adeta zorla bağışladık” dedi.
İnal, kızının kornealarının kendisinin istemesine rağmen alınmadığını iddia ederek, “Bu zorlukları yaşayacağımızı bilseydim, bağıştan vazgeçerdim. Üstelik, 'alın' dediğimiz halde kızımın korneaları alınmadı. Keşke alınsaydı da 2 kişiye ışık olsaydı” diye konuştu.

Aileyle görüşme yapan Organ Nakli Koordinatörü Dr. Rahmi Baykan, “Ailenin konuşmasından kornea konusunda çekinceleri olduğunu düşünmüştüm. O yüzden alınmadı. Aile daha beyin ölümü gerçekleşmeden organları bağışlamayı istedi” dedi.

İzmir'in Selçuk ilçesinde, ailesinin restoran ve pansiyonlarında çalışan 20 yaşındaki Hande İnal geçen pazar sabaha karşı evde uyurken birden fenalaştı. Beyninde oluşan baloncuğun (anevrizma) patlaması sonucu beyin kanaması geçiren İnal, ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. İnal, hemen ameliyata alındı.

Haberin Devamı

Operasyonun ardından yoğun bakımda tedavi altına alınan İnal, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı ve beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, kızlarının organlarını bağışlama kararı aldı.

İnal'ın kalbi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 23 yaşında garsonluk yapan İzmirli Cemil Köse'ye nakledildi. Prof. Dr. Mustafa Özbaran ve ekibi tarafından gerçekleşen operasyon başarılı geçerken, Köse'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Genç kızın karaciğeri Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisine gönderilirken, böbrekleriyse, uygun hastalara nakledilmek üzere Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!