Bolu Gerede'deki orman yangını kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2024 09:52

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayarak Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde otluk alanda çıkan ve Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçrayan yangını söndürme çalışmalarına 4 helikopter 23 arazöz ile 158 araç ve iş makinesi destek verdi.

Bölgede görev yapan 561 personel ile yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale sürdü. OGM'den yapılan açıklamada, "Bolu Gerede'de meydana gelen yangın gece gündüz demeden yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alındı" denildi. Ancak orman yangını tekrar başladı.

YENİDEN CANLANAN ALEVLER KONTROL ALTINDA

Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Demirler köyü yakınlarında etkili olan ve sabah saatlerinde kontrol altına alınan orman yangını, öğle saatlerinde yeniden alevlendi. Olay yerine hızlı bir şekilde ulaşan itfaiye ekipleri, yangına havadan ve karadan müdahale etti. Alevler, ekiplerin etkin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangın nedeniyle dün, Demirler ve Kavacık köylerinde başta yaşlılar, kadınlar, çocuklar ve engelli bireyler olmak üzere 123 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!