Güncelleme Tarihi:
Kınık, Hürriyet’e şunları söyledi:
SAHUR VE İFTAR YEMEĞİ
“Bu sene 100 binin üzerinde aileye gıda desteği vereceğiz. Ağırlıklı olarak terör mağduru vatandaşlarımıza destek olacağız. 50 bin aileye Kızılay kart dağıtacağız. (250 bin kişi bu karttan bir yıl boyunca yararlanmış olacak.) 13 aşevimiz var. Ramazanda kapasitelerini artırıp sahur ve iftar da yemek vereceğiz. Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanları konserve haline getiriyoruz. Ramazan’da bu konservelerden 400 bin tane dağıtacağız. Toplam iki milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Kızılay karta toplam 120 lira destek verdik. Sigara, alkolün alınamadığı bir kart. Kişiler bu kartla temel gıda maddelerini alabiliyorlar. Bağış ne kadar artarsa kişi sayısını da o kadar artıracağız. AB kaynaklı kullandığımız bir yardım paketimiz var. Bu kaynağı Kızılay kartlara yükleyerek Suriyeli mültecilere veriyoruz. Kendi vatandaşlarımıza da kendi bağışlarımızdan para yüklüyoruz.
SADECE YARDIM DEĞİL İŞ DE SAĞLANACAK
Kızılay olarak bu dönem özellikle yoksulluğu sonlandıran hedeflere yöneleceğiz. İnsanlar neden yoksul, eğitimsizlikten mi, mesleği mi yok, cinsiyetten mi bunları araştıracağız. Mikro kalkınma programları geliştirmeye çalışacağız. İslam Kalkınma Bankasıyla bir anlaşma imzaladık. TİKA ile de anlaşmamız oldu. Türkiye içinde ya da yurt dışında bölgesel çalışmalar yapacağız. Bir yerin ticarileşebilecek bir ürünü varsa, Kızılay olarak kişilere eğitimler verip, sosyal sorumluluk markaları ortaya çıkaracağız. Bu ürünlerin üreticiden, doğrudan pazara intikal etmesini sağlayacağız. Üretici daha çok kazanacak. Buna benzer maddelerle yoksulluğu ortadan kaldırabilecek çalışmalara yöneleceğiz. Üniversitelerle, bölgesel kalkınma ajansları ve Kalkınma Bakanlığı ile çok özgün modeller yapmayı planlıyoruz.
KAN BAĞIŞI YAPIN
Ramazan’da özellikle oruç tutan bağışçılarımızın bağış yapabileceği bir zaman modeline geçiyoruz. İftar ile sahur arasında çalışıyoruz. Bütün sistem geceye dönüyor. Sahalardaki noktalarımızın yerlerini değiştiriyoruz (Cami önleri ve meydanlar gibi) Şu an Türkiye genelinde 150 civarında mobil ekiple kan topluyoruz. Bizim devreden stoğumuz 50 bin ünite civarında. Ramazan öncesinde daha çok çalışıp 80 bin ünite stok ile girdik. Ayda 170 bin ünite sarfiyatımız var. 80 bin ünite stoka 100 bin ünite kan daha lazım. Bu nedenle vatandaşlarımızı Ramazan’da da kan vermeye davet ediyoruz. Ramazan’da kan vermeyle alakalı genel bazı yanlış kanılar var. Oysa oruçluyken de kan verilebilir, dinen sakınca yok. Kan şekeriniz düşebilir o kadar. Ancak iftardan sonra çok rahat verilebilir.”