'Kızıl Ajan' doğa bilimciler turnuvasında

Güncelleme Tarihi:

Kızıl Ajan doğa bilimciler turnuvasında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 00:00

ABD'de 2010 yılında ortaya çıkarılan Rus casusluk şebekesinin üyelerinden olan ve "Kızıl Ajan" lakabıyla tanınan Anna Chapman, Uluslararası Genç Doğa Bilimciler Turnuvası'nın açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende "Uluslararası Organizasyon Komitesi üyesi" sıfatıyla bir de konuşma yapan Chapman, "Bugün  buradayım çünkü bilim, benim daha uzun yaşamamı sağlıyor. Ülkemin akademik bir  çevreye ve bilimi destekleyen yetenekli insanlara sahip olmasını istiyorum. Bu nedenle de bu harika etkinliğin içerisindeyim" dedi.

BAKAN AVCI DOĞA BİLİMLERİ TURNUVASI'NA KATILDI

Bu arada Chapman'ın adı organizasyonun internet sitesindeki "Uluslararası Organizasyon Komitesi" listesinde yer almıyor.

Aslına bakılırsa Anna Chapman Türkiye kamuoyunun çok da uzak olduğu bir isim değil.

Haberin Devamı

Dönemin Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in Haziran 2010'da düzenlediği resmi ABD ziyaretinden bir hafta sonra 10 kişilik bir FSB (eski adıyla KGB) ajanı çetesinin yakalandığı ve kimliklerinin ortaya çıkarıldığı bildirilmişti.

 Bu ekibin üyelerinden biri olan Chapman, o dönemde hem dünyada hem de Türkiye'de büyük haber olmuştu.

Facebook sayfasında bol bol İstanbul tatili sırasında çektirdiği fotoğrafları paylaşan Chapman, son olarak Antalya'da bir moda gösterisinde podyuma çıkmış ve Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi Müdürlüğü'ne bağlı bir yurttaki kimsesiz çocukları ziyaret etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!