Güncelleme Tarihi:
10 ile 50 kişi kapasiteli bu teknelerde, tura katılanlara öğle yemeğinde tercihe göre mangalda yapılan balık, tavuk ve çeşitli ızgaralar servis ediliyor. Ancak, büyük bölümü ahşap olan bu tur teknelerinde, cennet koyları duman altı bırakan mangal keyfi, özel yat sahipleri, denizciler ve çevrecilerin tepkisine neden oluyor. Bazı turistler, mangal yakılan bu tekneleri büyük bir şaşkınlıkla izleyip, cep telefonlarıyla görüntülüyor.
Teknelerde mangal yapılmaz diye bir kanun olmadığını belirten Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yılmaz şunları söyledi: "Ancak, kaptanların denizin ortasında tehlike yaratacak her faaliyetten uzakta durmaları gerekir. Örneğin turizm bölgelerinde nasıl gürültü nedeniyle müzik yayınlarında kısıtlama getiriliyorsa bu konuda da önleyici tedbirler alınması şart. 6 bin yatın bulunduğu bölgede bir veya iki teknede mangal yapılması önemli görülmese de yaşanacak bir facia herkesi üzer."