OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 26, 2003 00:00
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırması Hastanesi Gastroenteroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Onuk, doğuya has kıtlama şeker ile içilen sıcak çayın kansere neden olduğunu açıkladı. Türk toplumunca fazlaca tüketilen çayın sıcak değil ılık içilmesi gerektiğine işaret eden Prof. Onuk, şekerin de ısırılarak değil, çayın içine atılmasının daha sağlıklı olduğunu söyledi. Yörede ‘‘kıtlama’’ olarak tanımlanan çay içme şeklinin
yemek borusu kanserine davetiye çıkardığını vurgulayan Onuk, bu nedenle Erzurum'da yemek borusu kanserinin ilk sırayı aldığını hatırlattı. Â
button