Kıtlama içilen sıcak çay uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Kıtlama içilen sıcak çay uyarısı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 26, 2003 00:00

Atatürk Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye AraÅŸtırması Hastanesi Gastroenteroloji Anabilim Dalı Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Derya Onuk, doÄŸuya has kıtlama ÅŸeker ile içilen sıcak çayın kansere neden olduÄŸunu açıkladı. Türk toplumunca fazlaca tüketilen çayın sıcak deÄŸil ılık içilmesi gerektiÄŸine iÅŸaret eden Prof. Onuk, ÅŸekerin de ısırılarak deÄŸil, çayın içine atılmasının daha saÄŸlıklı olduÄŸunu söyledi. Yörede ‘‘kıtlama’’ olarak tanımlanan çay içme ÅŸeklinin yemek borusu kanserine davetiye çıkardığını vurgulayan Onuk, bu nedenle Erzurum'da yemek borusu kanserinin ilk sırayı aldığını hatırlattı. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!