Kitap rekora koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Kitap rekora koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 10:36

Turgut Özakman'ın “Cumhuriyet-Türk Mucizesi” adlı yeni eseri 10 gün içerisinde 54'üncü baskıya ulaşarak 130 bin adet satıldı.

Haberin Devamı

Bilgi Yayınevi yöneticisi Bilgi Küflü, kitabın satışlarına ilişkin bilgi verirken “Cumhuriyet-Türk Mucizesi” adlı kitabın Özakman'ın kaleme aldığı üçlemenin son halkası olduğunu söyledi.

“Şu Çılgın Türkler” ve “Diriliş-Çanakkale 1915” adlı kitaplarla başlayan üçlemenin “Cumhuriyet-Türk Mucizesi” ile sona erdiğini anlatan Küflü, bu kitabın da iki ciltten oluştuğunu belirtti.

“Cumhuriyet-Türk Mucizesi” adlı eserin kitabevlerinin raflarında yerini almasından sonra okurun büyük ilgisiyle karşılaştığını belirten Küflü, kitabın 10 gün içerisinde 54. baskıyı yaptığını kaydetti.

/images/100/0x0/55eab2edf018fbb8f8910f65
Kitabın 27 Ekim 2009 tarihinde okurla buluştuğunu, bu kısa süre içerisinde de 130 bin satış rakamına ulaştığını ifade eden Bilgi Küflü, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıl dönümü olan 10 Kasım'da Cumhuriyet gündeme geldiği için bunun da tabii ki satışa etkisi var” dedi. Okurun büyük ilgisinin devam ettiğini dile getiren Küflü, kitabın 55. baskısı için hazırlandıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Küflü, “Serinin ilk kitabı olan 'Şu Çılgın Türkler'i okur yavaş yavaş keşfedip öğrendi. Dolayısıyla ilk haftalarda bu satış yoğunluğu yoktu. Ama sonra bu satış rakamı katlanarak arttı” sözleriyle kitabın gördüğü ilgiyi aktardı.

Yayınevlerinin bastığı “Şu Çılgın Türkler” adlı kitabın da 374. baskıya ulaştığını ifade eden Küflü, “Bu kitabın gördüğü ilgi bugüne kadar Türkiye'de az rastlanır bir şeydir. Çok daha eskiler var ama onların baskı sayıları yüksek olduğu için şu anda 'Şu Çılgın Türkler'in gördüğü ilgi adeta Türkiye'nin dünya rekoru gibi bir şey” dedi.

Küflü, kitabın ikinci cildinin de yeni yıldan sonra okuyucuyla buluşmasının planlandığını da ifade ederek, “Bu kitap, Cumhuriyet'in ilanı olan 1923'ten 1938'e kadar geçen 15 yılı anlatıyor. Yani bu serinin devamı olacak. Ancak okurun isteği sürüyor. Turgut Özakman'ın bundan sonrasını da yazmasını istiyor, bu yönde taleplerde bulunuyorlar” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

ATATÜRK'ÜN EVLİLİĞİ DE KİTAPTA ANLATILIYOR

“Cumhuriyet Türk Mucizesi” adlı kitap, “Şu Çılgın Türkler” adlı eserin bıraktığı yerden sürerek milli mücadelenin ardından yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş öyküsünü Özakman'ın akıcı kaleminden işliyor.

İlki 440 sayfa olan kitabın birinci cildinin tanıtım yazısında eser şöyle anlatılıyor:

“Emperyalizmi, paralı askerlerini, işbirlikçilerini yenmek, bu hayasızca akının kökünü kazımak, kurtuluşun sadece bir parçasıydı. Gerçek kurtuluş için Batı ülkeleri ile baş edebilecek kadar güçlü olmak, yoksulluğu, ilkelliği, geriliği, çağdışılığı, bilgisizliği yenmek, aklı özgür kılmak, aydınlanmayı yaşamak, bağnazlığa son vermek, hoşgörüyü yerleştirmek, kadın-erkek eşitliğini sağlamak, yüzde doksan üçü okur-yazar olmayan halkı bilgilendirmek, eğitmek, yurttaş olmalarını sağlamak, millet olmak, sanayileşmek, salgın hastalıkları kırmak gerekiyordu. Bunlar ancak barış döneminde başarılabilirdi.

Haberin Devamı

Mudanya Anlaşması ile Lozan Antlaşması görüşmeleri sırasında müttefiklerin tutumları, davranışları, oyunları, tuzakları, üslupları unutulmaması gereken olaylardır. Lozan bu yüzden eşi bulunmayan, uzun ve çok çetin bir boğuşma halinde geçmiştir. Kuvayımilliye ruhu ile emperyalizm, Çanakkale'den, Anadolu'dan sonra, Lozan'da da karşılaşmış ve Kuvayımilliye ruhu galip gelmiştir. Lozan'da barış, canavarın karnından sökülüp çıkarılmıştır.”

Eserde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Latife Hanım ile yaptığı evlilik ve bu dönemde yaşadıkları da anlatılıyor. Kitap, Ankara'nın başkent olması ve türlü mücadelelerden geçilerek 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilan edilmesi ile sona eriyor.

Haberin Devamı

Kitabın ikinci cildi ise 1923'te Cumhuriyet'in ilanından 1938'de Atatürk'ün ebediyete intikaline kadar geçen süreci konu alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!