Güncelleme Tarihi:
Bursa Valisi Şahabettin Harput, fuarların ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada, bilginin, dünyanın en kıymetli hazinesi, insanı insan yapan, insanın vizyonunu geliştiren, doğru bakış açısı veren çok önemli bir kazanım olduğunu söyledi.
Bursalıların TÜYAP bünyesinde açılan üç fuar sayesinde Türkiye ve dünyadaki yeni teknolojileri ve bilgileri öğrenme imkanı bulacaklarını anlatan Harput, “Bursalılar hem kendilerini hem de vizyonlarını geliştirme imkanı bulacaklar. Bu, Bursa için büyük bir kazanımdır” dedi.
Fuarların açılışına Bursa milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Canan Candemir Çelik, Abdullah Özer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recai Ekmekçi, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Çetin Tüzüner, eleştirmen Doğan Hızlan ve çok sayıda davetli katıldı.
Geçen yıl 198 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı, ilk gün 20 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.
Yaklaşık 200 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi ve okuma saati gibi 85 kültür ve edebiyat etkinliğinin yer aldığı, “Bursa 6. Kitap Fuarı”na 300 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak katılacak. Yaklaşık 500 yazar da fuar sayesinde okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzalayacak.
Fuara katılacak yazarlar arasında arasında Ayşe Kulin, Mustafa Balbay, İskender Pala, Zeynep Oral, Vural Savaş, Ali Sirmen, Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer, Server Tanilli, Muzaffer İzgü, Deniz Kavukçuoğlu, Ercan Karakaş, Aydın Cıngı, Erdal Atabek, Orkun Uçar, Aydın Ilgaz, Beşir Ayvazoğlu, Buket Uzuner, Nevzat Çelik, Hasan Bülent Kahraman, Ali Nesin, Ahmet Şerif İzgören bulunuyor.
Semih Poroy'un, karikatürlerinden oluşan “Çizgiyle edebiyat dünyası eleştirisi' olarak nitelendirilen “Feklavye” sergisi de, İstanbul'un ardından fuarda kitapseverlerle buluşacak.
Fuarda ayrıca Atlas Dergisi fotoğrafçılarından Fatih Özenbaş'ın, son 10 yılda çektiği 50 gezi fotoğrafından oluşan “Foto-Öykü” ile fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş'ın Türkiye fotoğraflarından oluşan “Anadolu'da Yolculuk” adlı sergileri de Bursalılarla buluşacak.
Yurt içi ve yurt dışı yüze yakın eğitim kurumunun katılımı ile 5 Marta kadar sürecek, “Bursa 4. Eğitim Fuarı” ise anaokulu, ilk, orta ve yüksek öğrenim kurumları, özel kurslar, dershaneler, mesleki teknik eğitim kurumları, yabancı dil eğitimi ve yurt dışı eğitim kurumları, okul ve ders kitapları, araç-gereç ve donanımları ile ziyaretçilerine tüm eğitim olanakları hakkında bilgi edinme olanağı sunacak.
Bilişim teknolojilerinin ve ev elektroniğinin en yeni ürünlerinin görücüye çıktığı “Bursa Bilişim Fuarı”nda gerek bireysel yaşamda gerekse iş yaşamında yoğun olarak kullanılan dijital iletişim çözümleri ve ev elektroniğinin en yeni ürün ve hizmetleri ziyaretçilerin beğenilerine sunuldu. Fuarda “Kurumsal İş Çözümleri” ve “Tüketici Eğilimleri” temel başlıkları altında 19 ayrı oturum gerçekleştirilecek.
Eğitim ve Bilişim fuarları 5 Mart, Kitap Fuarı ise 9 Marta kadar açık kalacak. Girişin ücretsiz olduğu fuarlar, 1-8 Mart arasında 11.00-20.00, 9 Martta ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.