KISA... KISA... KISA...

Güncelleme Tarihi:

KISA... KISA... KISA...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2001 16:01



Ambalaj Tasarım Yarışması

Tetra Pak 30 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de sıvı gıda sektörüne karton, plastik paketleme maddesi üretiyor. Firma bu yıl gıda ambalajı tasarımcılığını geliştirmek ve genç tasarımcıları yüreklendirmek amacıyla bir ambalaj tasarım yarışması düzenliyor.

Türkiye'de ilk defa düzenlenecek yarışmanın ismi ‘‘Geleceğin Ambalaj Tasarımcıları Ödülü‘‘. Bu ödül için adaylar ‘‘Süt‘‘, ‘‘Meyve Suyu, Nektar ve Meyveli İçecek‘‘ ve ‘‘Gıda‘‘ olmak üzere üç kategoride yarışacak.

Yarışmacılardan yaratıcılıklarını ve yenilikçiliklerini kullanarak diledikleri kategoride diledikleri ürün için tasarım geliştirmeleri bekleniyor. Yarışmaya Türkiye'deki tüm Güzel Sanat Fakülteleri ve Yüksek Okulları öğrencileri 10 Aralık 2001'e kadar başvurabilecekler. Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü Jan Hildingstam yarışmanın geleceğin tasarımcılarını motive etmeyi ve ambalaj tasarımına yönlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Sonuçlar 20 Ocak 2002'de açıklanacak. Adaylar yarışmaya aynı ya da farklı kategorilerde hazırlanmış en fazla üç tasarımla katılabilecek. Eserler iki boyutlu açık paket ya da üç boyutlu kutu üzerinde hazırlanabilecek.

Dereceye girenler her üç kategori için ayrı ayrı belirlenecek. Yarışmanın birincileri İsveç'in Lund kentinde bulunan Tetra Pak merkezine önümüzdeki Mart ayında bir haftalık eğitim gezisi ve 750 dolar ile ödüllendirilecek. Yarışmanın ikincileri 750, üçüncüleri 500 dolar kazanacak. Ayrıca mansiyon olarak iki kişiye 250’şer dolar verilecek. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için tel: 0 212 347 11 18.

Bakanlıkta yeni kadro

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Güngör Kılınç Personel Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atandı. Personel Genel Müdürlüğü Hüseyin Acar'ın müsteşar yardımcılığına getirilmesiyle boşalmıştı. Bakanlık Müşaviri olan ve aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bener Cordan'ın Özel Kalem Müdürlüğü'nü yürüten Teoman Köylü de Güngör Kılınç'tan boşalan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

Koleksiyonculuk programı

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 2001-2002 Güz Yarı Yılı'nda koleksiyonculukla uğraşan ve koleksiyonculuğa ilgi duyanlara yönelik olarak, 'Koleksiyon ve Koleksiyon Yönetimi Sertifika Programı' açılıyor. Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzecilik Anabilim Dalı tarafından yürütülen programa 18 yaşından büyük, en az lise mezunu olan herkes katılabiliyor. Sertifika programı 1 Kasım-31 Ocak arasında üniversitenin Yıldız Kampüsü'nde Salı ve Perşembe günleri 18:00-21:00 arasında gerçekleştirilecek. Koleksiyonculuk, Sanat Koleksiyonları, Koleksiyonculuk Mevzuatı, Belgeleme, Koruma ve Bakım ve Koleksiyonun Tanımı gibi derslerin verileceği sertifika programı 72 saat sürecek. Tel: 0 212 259 70 70'ten 2317.

DJ'lere özel eğitim

Akademi İstanbul tarafından DJ yetiştirmek amacıyla düzenlenen ‘DJ Workshop Programı' 27 Ekim'de başlayacak. DJ'lik mesleğinin müziğe olan katkısının, meslekteki teknik cihazların detaylı ve uygulamalı olarak öğretildiği eğitim programları Ahmet Gürzap, Hakan Türkürer, Süden Pamir ve Kerem Uzun tarafından verilecek. Toplam sekiz gün sürecek olan 'DJ Workshop Programı'nda Mehmet Işıklı, Can Hatipoğlu ve Dj Tarkan da seminer verecek. Tel: 0212 251 74 84.

Koza Koleji'nden yürüyüş

2001-2002 eğitim öğretim yılında 'Biz öğrencilerimizin isimlerini ezbere biliriz' sloganı ile özel okullar eğitim zincirine eklenen Koza Koleji, kurduğu Spor Kulübü ile sağlıklı yaşam koşu ve yürüyüşü düzenliyor. Veli, öğretmen ve öğrencilerin birbiri ile kaynaşması için yapılan yürüyüşe büyük oranda katılım bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!