Kısa Kısa Eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kısa Kısa Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2002 15:39

* Gençlik Sorunları
İstanbul Ticaret Üniversitesi, gençlik sorunları ile ilgili olarak Prof. Dr. Münevver Turanlı Başkanlığı´nda 5 Nisan´da bir panel düzenliyor. Panelde gençlerin sorunları ile ilgili olarak aile ve toplumun yapması gerekenlere yönelik çözüm arayışında bulunulacak. Prof. Dr. Özcan Köknel, Prof. Dr. İlkay Kasatura, Prof.Dr. Aysel Ekşi, Prof.Dr. Nejat Bozkurt ve Hayrunisa Saldıroğlu´nun katılacağı panel saat 10.00´da başlayacak. Gençlikte intihara yol açan etkenleri Prof.Dr. Aysel Ekşi, bağımlılığı Prof. Dr. İlkay Kasatura, benlik kimliği ile ilgili olarak da Prof. Dr. Özcan Köknel açıklamalarda bulunacak.

* Marlene, Maltepe´de
Maltepe Üniversitesi tarafından düzenlenen «MD+BO»«MD-BO»´Dünya Tiyatrolar Günü´ kapsamında Pam Gems´in ölümsüz eseri ´Marlene´ Maltepe Üniversitesi´nde izleyicilerle buluştu. Zeliha Berksoy´un oynadığı tek kişilik oyun izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

* II. Edebiyat Sempozyumu
Eyüboğlu Eğitim Kurumları´nın gerçekleştirdiği, ´Türkçe-Türk Dili ve Edebiyatı Öğretiminde Sorunlar, Çözümler, Yeni Yaklaşımlar´ konulu sempyozyumda ilk, orta ve yüksek öğretim kurumlarında çok sayıda öğretmen ve akademisyen çözüm aradı. İlki 1997´de yine Eyüboğlu Eğitim Kurumları´nda yapılan sempozyumun ikincisinde 38 farklı bildiri sunuldu. Sempozyumda Türkçe-Türk Dili ve Edebiyatı öğretimine yönelik sorunlar tartışılırken, önerilen çözümler ve bilimsel temellere dayanan yeni yaklaşımlar paylaşıldı.

* Okul Sütü yaygınlaşsın
SEK Genel Müdürü Hasan Tulgar, topluma süt içme alışkanlığını kazandırmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla başlatılan Okul Sütü Kampanyası´nın tüm Türkiye´de yaygınlaştırılmasını istedi. Okul Sütü Kampanyası´nın daha çok çocuğa ulaşmasını arzu ettiklerini belirten Tulgar, SEK´in, bu kampanyanın başarısı ve yaygınlaştırılması için destek vermeye devam edeceğini söyledi.

* Engelliler ´başardı´
Merih Akoğul´un, engelli çocukların rehabilitasyon çalışmalarını konu alan ´Başarmak´ isimli fotoğraf sergisi, dün Fotoğrafevi-Koç Allianz Fotoğraf Galerisi´nde açıldı. Eyüboğlu Eğitim Kurumları´nın sponsorluğunda açılan sergi, 2000-2001 yılları arasında, Adana´daki Fehmi Kaya Özel Eğitim Merkezi´nde çekilen üç bin 500 fotoğrafın arasından 60 tanesinin seçilmesiyle oluşturuldu. Türkiye´deki özürlü çocuklarla yapılan en kapsamlı fotoğraf çalışması olan ´Başarmak´ta, ağırlıklı olarak ilköğretim çağındaki engelli çocukların dünyaları, öğrenme uğraşları ve engellerini yenme çabaları belgelendi.

* MediaCat´ten özel eğitim
MediaCat ´İş Yaşamında İnsan Tanımada Yüz Okuma Teknikleri´ adlı bir eğitim veriyor. Dr. Murat Toktamışoğlu ve Mehmet Auf tarafından 6-7 Nisan 2002´de Hotel İstanbul Conti´de verilecek eğitim insanı tanımaya yönelik kullanılan, kişiye karşısındaki ile ilgili ipuçları sağlayan yöntemler üzerinde duracak. Özellikle politikacılar, yöneticiler, insan kaynakları uzmanları, satış ve müşteri ilişkileri uzmanları için önem taşıyan eğitim sonrasında katılımcılara sertifika verilecek. Bilgi için: 0212 257 60 07.

* TOEFL´a ´ekonomik´ hazırlık
Ağustos 1999´da İngilizce eğitimi vermek amacıyla hizmete giren International House Suadiye 2001 yılı başında programına TOEFL ve diğer kurslara hazırlama kurslarını dahil etti. TOEFL anadili İngilizce olmayan İngilizce kullanıcılarının bu dildeki yeterliliğinin değerlendirildiği bir sınav olarak tanımlanıyor. Kurslara özellikle zaman ve para kaybetmek istemeyen öğrenciler ile kariyerini daha yükseklere taşıma arzusundaki profesyoneller ilgi gösteriyor. IH Suadiye´deki TOEFL hazırlık kursları, 60 saat sınıf içi eğitim, bilgisayar ortamında iki TOEFL deneme sınavı ve yine bilgisayar ortamında 60 saat çalışmasını kapsıyor. Ücretsiz olarak yapılan seviye belirleme sınavından 450 puan civarında başarı gösteren öğrenciler, kurs sonunda pek çok okul ve işyerinin yeterli gördüğü 550- 650 (bilgisayarlı sistemde, 213- 280) yazılı sistem puan aralığında bir sonuca ulaşabiliyor. IH Suadiye uzman eğitim kadrosuna, binlerce sorudan oluşan soru bankasına sahip. TOEFL kursu 450 milyon lira karşılığında 10 hafta gibi kısa bir sürede veriliyor. Bilgi için: 0216 385 84 31.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!