KISA KISA EĞİTİM

Güncelleme Tarihi:

KISA KISA EĞİTİM
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2001 11:13


Nitelikli birey eğitimi

Irmak Okulları iki yıllık çalışma sonunda açtığı Anadolu Lisesi statüsünde, Fen, Türkçe-Matematik alanlarında eğitim verecek lisenin ardından yeni bir projeye imza atıyor. ISO 9002 kalite belgesi de alan Irmak Okulları, 'Nitelikli Birey Eğitimi Programı'nın hazırlıklarını tamamlayarak uygulamaya koydu. Okul Müdürü Nilgün Akalın başkanlığında Okul Aile Birliği üyeleri, Onur Kurulu öğrenci temsilcileri, Türkçe ve İngilizce öğretmenleri ve okulun psikoloik danışmanları biraraya geldi. Nitelikli Birey Eğitim Kurulu'nu oluşturan kadro, bir yıl boyunca, barış, hoşgörü, özdisiplin gibi konularda çalışma kararı aldı.

Akalın, okulla toplumu kaynaştırma, gençlik formları düzenleme, okuldaki manevi değerleri yükseltmek amacıyla tüm okulda bulunanlarla birlikte çalışma kararı aldıklarını belirtiyor: ‘‘Okul genelinde her sınıf düzeyine uygun programlar hazırlayıp, Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde öğrencilerin aktif katılımını sağlamayı düşünüyoruz.‘‘

Nitelikli Birey Eğitimi'nin amacının öğrencilere ailede, okulda ve toplumda gereken ve istenilen olumlu davranışları kazandırmak olduğunu söyleyen Akalın, ‘‘Programı Milli Eğitim Bakanlığı'na da sunarak uygulamanın tüm okullara yayılmasını sağlamak için öncü olmak istedik. Gençlerimizi evrensel değerlerle donatılmış, iletişim sanatında usta, bilgi edinmenin yollarını ve bilgiyi kullanma yöntemlerini bilen, değişen ve gelişen dünyaya uyum sağlayan, kendisiyle ve çevresiyle barışık geleceğin önderleri olarak yetiştirmek istiyoruz‘‘ dedi.

Sun’dan kampanyalar

Sun Microsystems, iki özel kampanya sunuyor. Kampanyaların ilki Sun Solaris sertifikasına sahip olan kişilere yönelik olan Solaris eğitimlerini içeriyor. Bu kampanyayı seçenler seviyelerini Solaris 8'e yükseltecekler ve indirimden yararlanacaklar. Programa katılım ücretinde yüzde 30'luk indirim yapıldı. 15 Kasım 2001-15 Ocak 2002 arasında yapılacak kampanyada indirimden yararlanmak için, Solaris 8 Operating Environment System Administration I (SA-238) veya Solaris 8 Operating Environment System Administration II (SA-288) derslerinden birine kayıt yaptırarak, Solaris Sertifikası'nı Sun Microsystems'e ulaştırmak gerekiyor. Şirketin ikinci kampanyası Ericsson Crea-World ve Sun Microsystems Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilecek Java eğitimlerini içeriyor. Beş gün sürecek olan bu eğitimler, Java Programlama öğrenmek isteyen, Sun Certified Developer for Java Platform ve Sun Certified Programmer for the Java Platform Sertifikası almak için sınavlara hazırlanan herkese açık olacak. Eğitimin ücreti kampanya süresince bin 100 dolardan 450 dolara indirildi. Java eğitimi 26 Kasım 2001'de Ericsson Crea-World'de başlıyor. Eğitimler Kasım 2001-Ocak 2002 arasında gerçekleşecek. Ayrıntılı bilgi için: http://www.sunmicrosystems.com.tr/hizmet/egitim/

Eyüboğlu yeniden seçildi

Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen Özel Okullar Derneği Olağan Genel Kurulu'nda iki yıllık dönem için seçimle oluşturulan yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Dernek Başkanlığı'na yeniden Rüstem Eyüboğlu seçildi. Derneğin yeni yönetim kurulu üyeleri şunlar: Başkan Yardımcısı Cem Gülan, Muhasip Üye Yusuf Tavukçuoğlu, Genel Sekreter Ayşim İncesulu. Üyeler: Ful Akıngüç Över, Yüksel Bükakten ve Nurullah Dal.

Karayel’in başarısı

Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg müzik akademileri arasında 10-14 Ekim 2001'de Berlin'de yapılan Paula-Salomon-Lindberg Yarışması'nda en iyi piyono eşlikçisi ödülünü Emre Can Karayel aldı. Ödül olarak dört bin dolar alan Karayel, 1978 doğumlu. Almanya'da bulunan Freiburg Müzik yüksek Okulu'ndan mezun olan Karayel eğitimini şu anda Paris'de sürdürüyor.

Yalova Lisesi’nde açılış

Yalova Lisesi Spor Salonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın katılımıyla açıldı. Toplam 140 milyar TL'ye mal olan salon Aksa Genel Müdürü Selçuk Ergin'in katkılarıyla yapıldı. Spor salonu 863 metrekarelik bir alan üzerine kuruldu.

Film ve müzik yarışması

Apple Bilkom tarafından düzenlenen i-Can Film ve Müzik Yarışması sürüyor. Ekim 2001'de başlayan yarışmaya bugüne kadar yaklaşık 900 kişi katıldı. Yarışma kapsamında Apple Bilkom 13 ilde Roadshow düzenledi. İçinde Apple ürünleri bulunan bir tır Adana, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Samsun, Ankara, Konya ve Sakarya'yı gezdi. Son başvuru tarihi 14 Aralık olarak belirlenen yarışamaya katılan eserlerin değerlendirilmesi 25 Ocak'a kadar yapılacak. Ayrıntılı bilgi için: www.i-can.bilkom.com.tr

Rotary’den yardım

Levent Rotary Kulübü, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı tarafından kurulan Bolluca Çocuk Köyü'ne kışlık yiyecek ve giyecek yardımı yaptı. Yapılan bağışları kabul eden vakıf başkanı Oya Karakimseliekonomik kriz nedeniyle çocuklara yapılan yardımların azaldığını belirtti. Bakıma muhtaç 94 çocuğun yaşadığı Bolluca Çocuk Köyü'nün tüm gıda, giyim ve eğitim ihtiyaçları bağışlar yoluyla karşılanıyor. Levent Rotary Kulübü, vakfa daha önce iki milyar TL ve bir fotokopi makinesi bağışlamıştı. Üsküdar Rotary Kulübü ise, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitede okuyan 200 şehit çocuğuna burs verecek. Kulüp, 11 Kasım'da Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleştirdiği toplantıda 200 şehit çocuğuna burs verme kararı aldı. Kulüp tarafından karışılıksız olarak verilecek burslar 2002'de ödenmeye başlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!