Kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2002 14:03

Capital´den rehber
Aylık ekonomi dergisi Capital, iş arayan yöneticiler, yeni mezunlar ve kariyerinde değişiklik yapmak isteyenler için bir rehber kitap hazırladı. Capital, Haziran 2002 sayısıyla birlikte verilen ´En Kritik Randevu´ isimli kitapta, iş görüşmelerinin vazgeçilmez soruları ve ideal yanıtları yer alıyor. Kitap, insan kaynakları şirketleri ve uzmanlarıyla ortaklaşa hazırlandı. Yeni işe başlayacak olanlardan, üst düzey profesyonel yöneticilere kadar her kademe için mülakat soruları ve verilecek cevaplarla ilgili önemli bilgiler içeriyor.

Yeni HP tanıtıldı
Yeni HP, firmanın yeni kurumsal yapısını, ürün stratejilerini, yeni birim yöneticilerini ve geleceğe dönük politikalarını düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı. HP-Compaq birleşme sürecinin 7 Mayıs´ta dünya genelinde tamamlanmasının ardından bütünleşik bir firma olarak faaliyete geçmişti. Yeni HP, kişisel sistemler grubu, görüntüleme ve baskı grubu, kurumsal sistemler grubu ve HP hizmetler olmak üzere dört iş biriminden oluşuyor. HP Türkiye Genel Müdürü ve Kurumsal Sistemler Grubu Ülke Direktörü S. Şahin Tulga, yeni HP´nin sektörün en geniş kapsamlı Bilgi Teknolojileri (BT) çözüm ve hizmetleriyle yeni ekonomide öncü çözümler geliştirmeye devam edeceğini söyledi.

M&S´den müşterilere büyüteç
Marks&Spencer, müşterilerini daha yakından izleyebilmek ve onların zevk ve alışkanlıklarına yönelik hizmetler sunabilmek için MicroStrategy ürünlerini Obase çözümleri ile kullanmaya başladı. Bu sistem, her tür satış, stok, karlılık, promosyon, sepet ve temel müşteri analizlerinin yapılmasına olanak tanıyor. Firma, gereksinimlerini karşılayacak bir mağazacılık çözümü anlayışı ile, MicorStrategy´nin Türkiye´deki distribütörü Obase´in sunduğu tekstil sektörüne yönelik veri ambarı ve karar destek çözümünü tercih etti. Bu sistem ile Marks&Spencer, tekstil sektörüne yönelik etkili bir karar destek sistemine sahip oldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!