Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu hafta sona ermeden...

Bunu seyredin

Yaz sıcakları fena bastırdı. Ama sinema hálá en popüler ve kitlesel sanat etkinliği olma özelliğini koruyor. Üstelik Ankaralılar için artık sıcak yaz akşamları açıkhavada film izleme olanağı da var. Hotel Bilkent her gece 21.30'da Haziran ve temmuz ayları boyunca film gösterimleri yapıyor. Giriş ücreti bir alkolsüz içki dahil 2.5 milyon TL. Bu akşam başrollerinde Gwyneth Paltrow ve Joseph Fiennes'in oynadığı ‘‘Aşık Shakespeare ‘Shakespeare in Love’’, yarın akşam ise başrollerini Robin Willams ve Monica Potter'ın oynadığı ‘‘Patch Adams’’ filmleri gösteriliyor. Hadi evden çıkın ve sinemaya gidin!

Bunu okuyun

Birinci Dünya savaşı ve Kurtuluş Savaşı süreçlerindeki halk hareketleri, Türkiye-Sovyet Rusya ilişkileri ve Kafkasya'daki savaşlar konusunda yeni veriler sunan8 bir kitap yayımlandı. Doğan Kitapçılık, 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi ile 24 Temmuz 1923 Lozan Barış Antlaşması arasındaki dört yıldaki gelişmeleri kapsayan ''Mondros'tan Lozan'a Türkiye Ulusal kurtuluş Savaşı tarihi'' piyasaya çıkardı. SSCB bilimler Akademisi Doğu bilimleri Enstitüsü'nün Tarih bölümü başkanlığı'nı yapmış Prof. Abdula Mardanoviç'in tezini Türkçeye Ataol behramoğlu çevirdi. Ortaokul ve lise yıllarından başlayarak resmi versiyonunu öğrenmek zorunda kaldığımız bu tarihi dönem açısından yeni ve farklı bir kaynak, kaçırmayın!

Bunu giyin

Birçok insanın giyinmekten tek amacı örtünmek değil ve şu soruların yanıtları kafalarını kurcalıyor: Moda diktatörlerinin eline mi bakıyorum? Genç kültüre sırt mı çeviriliyor? Yerleşik trendler gerçekten bana göre mi? Yanıtlardan mutsuz olanların denedikleri bir alternatifleri var: DİESEL. Alışılmışın dışında ve hatta bazen radikal kolleksiyonları ile ortaya çıkan DİESEL, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 80 ülkede tam 10 bin satış noktasından 'vitrin tatminsizlerinin' isteklerine yanıt vermeye çalışıyor. DİESEL artık dağıtımcı firması Akses Aksesuar Ltd. ile stilini ve dinamizmini Türkiye'de de müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Buna gidin

Pazar ve pazartesi geceleri Mozart dinleme fırsatı. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Çek Filarmoni Orkestrası'nın konserleri. Pazar akşamı Mozart'ın Klarnet Konçertosunu ve Mahler'in 7 No'lu Senfonisini Pazartesi akşamı ise Mozart'ın Piyano Konçertosu, 21 ve Dvorak'ın 6 Nolu senfonisini seslendirecekler. İlk Konserini 1896 yılında Antonin Dvorak yönetiminde veren orkestrayı Vladimir Ashkenazy yönetiyor. Günümüzün en önemli klarnetçilerinden Sabine Meyer Pazar gecesi, eski hárika çocuk Fazıl Say da solist olarak katılıyorlar. Mozart her zaman dinlenir, hele böyle iyi bir orkestradan olursa.

Bunu dinleyin

Cher. neredeyse ikinci doğuşunu yaşıyor. Evet, ‘I Beleive’’ single'ı çıkalı bir yıla yaklaşıyor. Ama Strong Enough' ta açık hava mekanlarının vazgeçilmez parçası olmayı sürdüreceğe benziyor. Cher 30 yıl arayla bir numaraya çıktığı günlerde taze, genç ve oldukça hareketli bir sound yakalamayı becerdi. Sıra sizde.

Bunu söyleyin

Asabi patronunuza, takıntılı sevgilinize, ukalalık eden arkadaşınıza, huysuzlanan akrabalarınıza, canınızı sıkan mesai arkadaşlarınıza, kıyafetlerini yürüttüğünüz için size sinirlenen kardeşinize, hırslı araba sürücülerine, haberleri izledikçe gerilen anne veya babanıza... ağız dolusu söyleyerek rahatlayacağınız bir laf: Sıkma kendini!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!