Kirli kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Kirli kelimesinin eş anlamlısı nedir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2020 16:41

Kirli kelimesi aynı zamanda bir eş anlamlı sözcüğü üzerinden de kullanım imkanı tanımaktadır. Özellikle birçok kişi bu kelimenin eş anlamlı sözcüğünü öğrenmek için internet üzerinden araştırma gerçekleştiriyor. Peki, kirli kelimesinin eş anlamlısı nedir? İşte bu konu hakkında detaylar.

Haberin Devamı

Günlük yaşamda akla gelebilecek her yer için amaca uygun kirli kelimesi kullanılabilmektedir. O yüzden bu kelime için eş anlamlı bir sözcük büyük öneme sahiptir. TDK üzerinden örnek alındığında bu kelime için karşılık olarak, ‘pis’ sözcüğü değerlendirilmiştir.

 Kirli Eş Anlamlısı

 Kirli kelimesi temiz olmayan anlamına gelmektedir. Hem fiziksel anlamda hem de mecazi olarak da kullanılabilmektedir. Örneğin bir eşya ya da bir yer ile beraber aynı zamanda insanın ruhu açısından da kirli sözcüğü değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu bu kelime için eş anlamlı olarak, ‘pis’ sözcüğünü sunmaktadır.

 ‘’Bu ev gerçekten çok kirli oturmak imkansız.’’

 ‘’Bu pis ortamda asla yemek yemem.’’

 Bu şekilde değişik amaçlar doğrultusunda cümle içerisinde ya da tek başına kullanabilirsiniz. Hem pis sözcüğü hem de kirli kelimesi aynı anlam üzerinden değerlendirme imkanı tanıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!