‘Kırık’ çocuklar için büyük yardım konseri

Güncelleme Tarihi:

‘Kırık’ çocuklar için büyük yardım konseri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kanal D ve NDR'nin büyük deprem organizasyonu

Roger Whitaker, Milva, Nena, Heinz-Rudolf Kunze, Michael Junior, Rolf Zuckowski & Chor, Şebnem Ferah, Rafet El Roman, Mustafa Sandal gibi pop müziğin Alman ve Türk yıldızları, şarkılarını ‘‘kırık ülke’’nin çocuklar için söyleyecekler. Almanya'nın en çok izlenen kanallarından ‘‘Norddeutsches Fernsehen’’ N3'ün ünlü ‘‘Aktuelle Schaubude’’ programı çerçevesinde yayınlanacak olan yardım konserini, Carla von Tiedemann, Julia Westlake ve Berlin doğumlu Türk fotomodel Asuman Krause birlikte sunacaklar. Bağış telefonlarında da Almanya'dan Ingrid Steeger, Herbert Herrmann, Axel Bulthaupt, Karl-Heinz Feldkamp gibi popüler isimler ile Türk oyuncular Erol Sander ve Türkiz Talay olacak.

Yardım programında 17 Ağustostaki korkunç deprem, hem film görüntüleri, hem de olayı yaşayanların anlatımlarıyla bir kez daha izleyiciye hatırlatılacak. Depremi İstanbul'da bizzat yaşayanlardan olan futbol antrenörü Karl-Heinz Feldkamp da programda hazır bulunacak. Alman-Türk Vakfı Başkanı Vural Öger ve Alman Parlamentosu Yeşiller milletvekili Cem Özdemir ise programa ilişkin bilgiler verecekler. Yardım programının odak noktasını Alman-Türk Vakfı'nın Kimsesiz Çocuklar Projesi oluşturuyor. Projeyi destekleyenler arasında Alman İçişleri Bakanı Otto Schilly, Edzard Reuter, Juntus Frantz ve Theo Sommer'in de yer aldığı Alman-Türk Vakfı, depremden en ağır biçimde etkilenen İzmit bölgesinde ‘‘Kimsesiz Çocuklar Evi’’ inşa edecek. Bu proje çerçevesinde bugüne kadar 600 bin mark bağış toplandı.

Ekranda her zaman büyük organizasyonlara imza atan Kanal D ile Almanya'nın ünlü televizyon kanalı NDR (Norddeutscher Rundfunk), ortaklaşa büyük bir yardım konseri düzenlediler. ‘‘17 Ağustos Depremzede Çocuklarına Yardım Programı’’ adını taşıyan konser, 3 Aralık Cuma günü her iki TV kanalından da canlı olarak yayınlanacak.

Nasıl izlenecek

Program, 3 Aralık Cuma günü Almanya saati ile 20.15-22.00 arasında Norddeutsches Fernsehen N3'ten izlenebilecek. Kanal D'nin yurtdışı yayınları ile tüm dünya bu programı canlı olarak seyredecek. Kanal D'nin Türkiye yayını ise Türkiye saati ile 22.15'ten itibaren canlı olarak 60 dakika boyunca sürecek. Bütün program iki simultane çevirmen tarafından Türkçeye çevrilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!