Kirala mekanı yap partini

Güncelleme Tarihi:

Kirala mekanı yap partini
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yaz sezonu açılır açılmaz eğlence hayatındaki yeni bir akımın haberini verdi.

İstanbul, Levent'teki Avenue Sale E Pepe'de geçtiğimiz cumartesi verilen parti yaz sezonunun yeni trendini haber verdi: Yakın arkadaşlarını ve dostlarını birarada bulamayan eğlence tutkunları için mevsime özgü yepyeni bir trend türetildi. Düğün, nişan veya herhangi bir açılış maksadı taşımadan bir mekanı bir geceliğine kiralıyorsunuz ve haftasonu partinizi veriyorsunuz. Sonra? Bu partilerde her şey var. Yemek var, müzik var, dans var, sohbet var, moda var, hatta dedikodu bile...

Kulaktan kulağa davet

'Haftasonu parti' trendini yakalayanlar için, perşembe geceyarısı çalan telefon olsa olsa cuma ya da cumartesi gecesi düzenlenmiş bir partiye davettir. Biliyorsunuz artık bu son moda partilerde, alışılmış davetiye anlayışı out. Devir kulaktan kulağa davet devri. Ve hayatımıza egemen olan cep telefonlarının 'lale devri'. Onlar sayesinde siz de birer davetli oluyorsunuz. Ve ardından bu partilerin daimi müdavimleri.

Simle Türk’lerin partisi

İşte bu yeni 'sosyal aktivite'lerden biri geçtiğimiz haftasonu ' Avenue Sale E Pepe'de düzenlendi. Partiyi düzenleyen Mutlu Akü'lerinin sahibi Simla Türker. 100 kişiyi aşkın bir arkadaş topluluğu vardı. Herkes birbirini tanıyor muydu? Bu soruya birkaç kadeh ardından olumlu bir yanıt vermek kaçınılmaz oluyor.

Dedikodu hattı

En yeni, en komik, en gerçek veya en fantastik... Hiç farketmez! En iyi dedikoduları yine bu haftasonu partilerinde öğreniyorsunuz. İşte yazın ilk haftasonu partisinden seçme dedikodular...

Alinur Velidedeoğlu'nun son sevgilisi İzmirli Siren Ertan herkesin kendisini işsiz zannetmesinden yakınıyormuş. Oysa yabancı bir şirkette danışmanlık yapıyormuş.

Şirin Dürüst ablası Elif ile birlikte geçen sene açtıkları F/O adındaki butiklerini iş hayatı ağır geldiğinden dolayı kapatmışlar. Şimdilerde kendileri dikip kendileri giyiyorlarmış. Hayat şartları...

Emrah Hattat'tan ayrılan Canan Turhal, Avenue Sale E Pepe'nin Reklam Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nü yapmaya başlamış...

Avenue Sale E Pepe

Ve parti mekanı... 5 yıldır aynı adreste hizmet veren bu italyan restaurantı birkaç ay önce imajını yeniledi. Ve haftasonu partilerinin tercih edilen mekanları arasına girdi.

Bahçe içinde iki katlı bir villa olması sayesinde yaz ve kış her türlü hava koşuluna uygun bir ortam sağlıyor. Yani bu tür organizasyonlarda meteorolojik risk faktörü en aza indirgenmiş.

Akdeniz mutfağının en güzel yemeklerinden tatmak için mideniz dolu gelmeyin. Kum midyeli spagetti, soğan çorbası, mantarlı risotto, kılıç ızgara, deniz mahsulleri salatası yemeden olmaz.

Arka bahçesinin (parti bahçesi de diyebiliriz) peysajı Mustafa Bakırcıoğlu'nun ellerinden çıkmış.

Bahçe girişi pembe balonlarla süslenmişti. (Bu demektir ki parti verecekseniz terası veya bahçesi olan bir yer tercih edecek, balonları da unutmayacaksınız.)

İkinci katta yer alan 'lunch' bölümündeki koltuklar rahatına düşkünlerin ilgi odağıydı. Gecenin ilerleyen saatlerinde tek tük de olsa uyuklayanlar gözden kaçmadılar.

Restoran bölümünde hazırlanan açık büfe oldukça zengindi. Rağbet penne arabiata adında acılı makarnayaydı.

Şaraplar deyim yerindeyse su gibi aktı. Kadınların büyük bir çoğunluğu beyaz şarap takılırken, erkekler buzlu viskiden vazgeçmediler.

Genelde Türkçe popun çalmadığı bu mekanda, parti ortamından dolayı Metin Arolat'ın ‘‘Yukarda Allah var, korkmaz mısın?’’ nakaratlı şarkısı, Sezen Aksu'un top 5 listesi ve Sertab Erener'in ‘‘Zor kadın’’ı gibi son günlerin kıvrak ritimleri çalınca birden herkes kıvırmaya başladı. Erkekler bile...

İnce askılı diz altı gümüş rengi Dolce Gabbana elbise, Free Lance topuklu terlikler, otantik şalların bu yazın detaylarından olduğu tescillendi.

Her ne kadar beyaz tenin 'in' olduğu söylensede davetliler buna katılmıyorlardı. Ya şu mucizevi solarium olmasaydı...

Bacak bacak üstüne atarken frikik verenler artık daha başarılılar. Bacaklarını yere 180 derece uzatınca sorunu çözmüşler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!