Kinoa bitkisi nedir? Kinoa'nın faydaları nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Kinoa bitkisi nedir Kinoanın faydaları nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 22:04

Kinoa bitkisi, içerisinde barındırdığı protein ve türlü besin değeri ile son günlerin merak edilen gıda türü oldu. Buğday ile aynı işlevi gördüğü düşünülen ve gluten içermemesi ile sağlıklı beslenmek isteyenlerin rağbet ettiği Kinoa bitkisi, doyurucu etkisiyle birçok kişi tarafından kullanılmaya devam ediyor. Peki, Kinoa bitkisi nedir, faydaları nelerdir? İşte, birçok kişinin merakla araştırdığı konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Kinoa bitkisi, birçok faydası ile sağlıklı yaşam için beslenmelerine dikkat eden vatandaşların merakla araştırdığı konular arasında yer aldı. Birçok hastalığa da iyi gelen Kinoa, metabolizmaya destek veriyor. İşte, Kinoa bitkisinin faydaları ve detaylı bilgiler

KİNOANIN BAZI FAYDALARI

Merkezi sinir sistemi ile enerji metabolizmasından sorumlu niasin, riboflavin ve thiamin gibi B grubu vitaminlerini içerir.

Vücutta tokluk hissi veren, kolesterol seviyesini düşüren, çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu olan diyet posası açısından oldukça zengindir.

Sağlık açısından oldukça yararlı bulunan kinoa tahılının tüketilmesi ile meme kanseri ve kalp hastalığının, menopoz döneminde östrojen eksikliğinden kaynaklanan pek çok hastalığın önlenmesi mümkündür.

PROTEİN KALİTESİ KONUSUNDA OLDUKÇA ZENGİN

Kinoa; kalsiyum, magnezyum, manganez, potasyum, demir, bakır ve çinko gibi mineraller, ayrıca tohumları histidin ve lizin gibi temel aminoasitler bakımından oldukça zengindir. Yaprağındaki ve tohumundaki protein kalitesinin sütle eşdeğer olduğu gösterilmiştir. Buna karşın yağ oranı oldukça düşük ve kolestrol içermemektedir. Ayrıca tohumlarında yağ asidi dağılımlarının yüksek besin değeri olan yemeklik bitkisel yağlar ile soya yağına benzer olduğu yapılan çalışmalar ile saptanmıştır.

Kinoanın 100 gramı 367 kkal enerji, 6 g yağ, 14 g protein, 64 g karbonhidrat, 563 mg potasyum, 5 mg sodyum, 7 g diyet posası içerir. Tohumlarında fenol, flavonoid ve karotenoid bileşiklerinin varlığı gösterilmiştir. Bu bileşiklerin ortak özellikleri vücudu oksidatif strese karşı koruyan ve bağışıklığı güçlendiren antioksidan grubuna dahil olmalarıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!