Kim Jong Un'un eşi kayıplara karıştı

Güncelleme Tarihi:

Kim Jong Unun eşi kayıplara karıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2012 10:34

Kuzey Kore’de geçen yıl babasının ölümünden sonra yönetimi devralan Kim Jong Un’un yeni evlendiği genç eşi Ri Sol Ju ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

Evlendikleri dönemde neredeyse sürekli Kim’in yanında görüntülenen ve kim olduğu bilinmediği için haberlerde ‘gizemli kadın’ olarak nitelendirilen Ri, 40 gündür ortalıkta görünmüyor.

İŞTE KUZEY KORE FIRST LADY'SİNİN ROZETLİ VE ROZETSİZ FOTOĞRAFLARI

NK News’ün aktardığına göre, Güney Kore basınına konuşan adı açıklanmayan bir kaynak, Ri’nin esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasının nedeninin, son dönemde kameralar önüne çıkarken Kim Il Sung rozeti takmaması olduğunu belirtti. Zira bu rozet Kuzey Kore’de lidere bağlılığın işareti olarak görülüyor ve bütün vatandaşların takması isteniyor.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARDA ROZET YOK
NK News’ün incelediği son dönem fotoğraflarında Ri’nin yakasında rozet olmadığı net bir şekilde görülebiliyor. Bu rozetin yerine başka broşlar takan ya da hiçbir şey takmayan Ri’nin yönetim kadrolarındaki daha yaşlı ve muhafazakar isimleri kızdırmış olabileceği ifade ediliyor.

Hatta China.org.cn haber sitesinin bildirdiğine göre, Komünist Parti’nin ileri gelenleri, Ri’nin Kim ailesine olan bağlılık eksikliğinin “kesinlikle kabul edilemez ve cezalandırılması muhakkak” olduğunu ifade ediyor.

Dahası bundan birkaç sene öncesine kadar herhangi bir önemli ismin kamusal alanda bu rozeti takmadan dolaşması düşünülemezdi bile. Dolayısıyla bu durum aslında Kuzey Kore rejimindeki gevşemenin de bir işareti olarak değerlendiriliyor.

HAMİLE OLABİLİR Mİ?
Ri’nin ortadan kaybolmasını açıklamak için öne sürülen bir diğer teori ise hamilelik.

Uluslararası medyanın Ri’ye gösterdiği ilgi nedeniyle Pyongyang’ın “İmajımız yumuşuyor” diye kaygılandığı ve first lady’yi bu yüzden gözlerden sakladığı da yapılan yorumlar arasında.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!