Kim bu Temel

Güncelleme Tarihi:

Kim bu Temel
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2006 00:00

Karadeniz’in sembolü ve fıkralarının kahramanı "Temel" aranıyor. Karadeniz Bölgesi kültürüyle ilgili 6 yıldır yayın yapan www.karalahana.com yıllardır fıkralara konu olan Temel’i yeniden tanımlayacak.

www.karalahana.com sitesinin hayata geçirdiği "Temel Kimdir?" adı verilen projede, eli kalem tutan herkes, Temel’in mesleği, doğum günü/tarihi, doğum yeri, eğitimi, özgeçmişi, anıları, -varsa- karısı ve çocukları, işi, arkadaşlarıyla ilişkileri, portresi veya fotoğrafını da ekleyerek Temel’in biyografisinin yazımına ortak olabilecek. Bunlar, Karadenizli yazar ve sanatçıların kendi yorum ve düşüncelerinin eklenmesinin ardından kitap olarak yayınlanacak. Amaç, "ortak bir akıl" oluşturarak Temel’in biyografisini somutlaştırmak.

Projenin sahibi ve kitabın editörü Özhan Öztürk, "Sıradan Karadenizliler’in hayat hikayeleri, ilginç anıları, mizah anlayışlarına ilişkin gözlemler, gerçek olaylardan derlenmiş anekdotlar ve fıkralarla, Temel’in gerçek hayat hikayesi oluşturulacak. Böylece onu, belirsiz bir fıkra kahramanının ötesinde Köroğlu, Hacivat-Karagöz, Nasreddin Hoca gibi hak ettiği mitolojik bir halk adamı statüsüyle anabileceğiz. Ortalama Karadeniz erkeğinde başkalarının göremediği bir ayrıntıyı yakalayıp göndermek yeterli" dedi.

Projenin sponsorluğunu üstlenen Heyamola Yayınları, kitabın tüm gelirini Temel’den Fadime’ye adı altında Karadenizli kız öğrencilere burs olarak aktaracak. Seçici kurul, başvurular ve burs şartları 29.10.2006 tarihinde www.karalahana.com, www.lahana.org, www.heyamola.net ve destek veren diğer internet sitelerinde yayınlanacak, basın yoluyla da duyurulacak. 

Katılım koşulları

Katılımcıların, çalışmalarını 30 Ağustos akşamına kadar, webmaster@karalahana.com, heyamola@heyamola.net, webmaster@lahana.org adreslerine e-mail olarak veya Heyamola Yayınları, Bağdat Caddesi Sümbül Sokak No: 6 D Maltepe/İstanbul adresine mektupla göndermeleri gerekiyor. Katılımcılar düşüncelerini, duygularını, deneyimlerini, anılarını istedikleri formda (Düz yazı, hikaye, şiir, ağıt, masal, anı, karikatür, resim, fotoğraf, vs) gönderebilecek. İstenilen türde ve sayıda çalışmayla katılmak mümkün. Katılımcıların gönderecekleri çalışmaların düz yazılarda 5 adet A4 sayfasını geçmemesi gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!