Kılıçdaroğlu'ndan 'zoom toplantısı' hakkında ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan zoom toplantısı hakkında ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2023 21:59

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin önde gelen isimleriyle Zoom üzerinden yaptığı toplantıya ilişkin soruya cevap CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Doğrusunu isterseniz tamamını izlemedim. Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar vardı. Normal bulmuyorum" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Değişim Gerçeği” adlı bir hesaptan, “İmamoğlu’nun değişim A Takımı ile gizli darbe toplantısı” başlığıyla yayınlanan 14 dakikalık videoyla ilgili Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Cep telefonuma gelen mesajla gördüm. Doğrusunu isterseniz tamamını izlemedim. Gerek duymadım. Partiyi ilgilendiren bir konu. Partiye uzun yıllar emek veren arkadaşların yaptıkları bir toplantı diyebiliriz.

Rahatsız oldunuz mu?

- Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar vardı. Parti içi konuları televizyonlarda konuşmayı doğru bulmam. Parti içinde bir kişi genel başkanlığa aday ise gelir başımın üstünde yeri vardır. Kendisini destekleyen arkadaşlarıyla hareket edebilir.

Bu toplantıyı normal buluyor musunuz?

Haberin Devamı

- Hayır. Ben normal bulmam da başkası normal bulabilir.

Bunun CHP'de bir sonucu olacak mı? Bunu nasıl yöneteceksiniz?

- Bunu biz yönetiyoruz zaten. Bunun detayını şimdi veremem.

Toplantıya katılanlar disipline sevk edilecek mi?

- Hayır. Böyle bir şey yok...

İmamoğlu'nun değişim çağrılarının size yönelik olduğunu düşünüyor musunuz?

- Olabilir. Bizim partide bunlar normaldir.

Parti disiplini olarak sorun mu?

- Şu an için hayır.

Ekrem İmamoğlu'nu İBB'ye aday gösterecek misiniz?

- Ekrem Bey'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına yeniden aday olmasını isterim.

ÜMİT ÖZDAĞ İLE YAPILAN PROTOKOL

"Ümit Özdağ ile aranızda bir protokol var mıydı?" sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu "Evet vardı. Ama bu protokolle ilgili burada konuşmam doğru değil. Protokol kamuoyuna kapalıydı. Dolayısıyla bu protokol iki kişinin namusuna bırakılmış bir protokoldü. Onun için burada konuşamam. Nokta. Detaylarını danışmalarım dahi bilmiyordu."

DEĞİŞİM TARTIŞMALARI

"Beni değiştirecek olan kurultay. Ben nasıl kendi kendimi değiştireyim? Bir partinin genel başkanını kurultay belirler. 100 yıldır bu böyle. Kendi kendimi genel başkanlığını bitirmem doğru değil. Bir partiyi yönetiyorsunuz. Kurallarına göre ilkelerine göre yöneteceksiniz. Partinin tüzüğü. hukuku, gelenekleri vardır."

Haberin Devamı

TANJU ÖZCAN'IN İHRACI

"Tanju Özcan'ı parti yönetim kurulu yüksek disiplin kuruluna sevk etti. Yüksek Disiplin Kurulu 1 yıl süreyle ihraç ediyorum dedi. Tanju Özcan'a kişisel olarak kırgınlığım yok ama parti olarak yapılan yanlış."

BAKMADAN GEÇME!