Kılıçdaroğlu'ndan birlik çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan birlik çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2010 11:47

Kayseri gezisinde Kılıçdaroğlu’na şikayetler hep terörden, şehit verilmesinden ve PKK terör örgütüyle BDP’den yana geldi. Dadaloğlu Şenlikleri’nde Kılıçdaroğlu konuşurken, bir ara halk ‘Vur vur inlesin, BDP dinlesin’ sloganları attı. CHP lideri de bunun üzerine rutin mesajlarını bir tarafa bırakarak birlik mesajı verdi. Kılıçdaroğlu’nun en önemli mesajı ise önümüzdeki referandumun anlamının “birliğin oylanması olmadığı”ydı.

Haberin Devamı

GAZİNİN ÖCALAN İSYANI

Zeynep GÜRCANLI
hurriyet.com.tr

 

Mesajını verirken zulme isyan ederek dağlara çıkan Dadaloğlu’nu örnek gösterdi. Ancak bir farkla. “Biz dağlara çıkmayacağız” dedi. Halka zulüme karşı direnişi sandığa giderek demokratik yollarla, oy kullanarak göstermesi çağrısını yaptı.  

Kılıçdaroğlu’nun mesajları önemli. “Birliğimizi bozmamamız gerekiyor” dedi CHP lideri ve devam etti: Eğer birliğimizi bozarsak, birilerinin tuzağına düşmüş oluruz. 21. yüzyılda hukuk devletinde, birliğimizin teminatı Anayasa’dır. Ancak şimdi geldiğimiz tablo böyle mi? Eğer birliğimizi referanduma koyuyorsak, işte orada en büyük hatayı yapmış oluruz.

Haberin Devamı

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!