Son dakika haberi... KılıçdaroÄŸlu'na siyasi yasak istemi... CNN Türk editörü Duygu Ayaz Bayram son geliÅŸmeleri aktardı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi... Kılıçdaroğluna siyasi yasak istemi... CNN Türk editörü Duygu Ayaz Bayram son gelişmeleri aktardı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 28, 2024 22:24

Son dakika haberi... CHP kaynakları, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 3,5 yıl hapis ve yasak istemi olduğunu ifade etti. Son gelişmeleri aktaran "CNN Türk editörü Duygu Ayaz Bayram "Hakkında hazırlanmış 7 ceza davası var. 7 ceza davasının tamamında siyasi yasak istemi var. Bu ceza davaları şuan milletvekili olmadığı için işleme konuluyor" dedi.

Haberin Devamı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında farklı dönemlerde yaptığı çeşitli açıklamalar gerekçe gösterilerek yeni dava açıldı. Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övmekle suçlanan Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve TCK 53 kapsamında 'siyasi yasak' istendi.  

SUÇ VE SUÇLUYU ZÄ°NCÄ°RLÄ°ME ÅžEKÄ°LDE ÖVME SUÇLAMASI YÖNELTÄ°LDÄ°Â

CNN Türk editörü Duygu Ayaz Bayram, Fulya Öztürk'ün moderatörlüğünü yaptığı Akıl Çemberi programında son gelişmeleri aktardı. CNN Türk editörü Bayram şunları söyledi:

"CHP kaynakları ve Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerle görüştük. İddiaları doğruladılar. MHP'li vekillerin şikayeti üzerine Kılıçdaroğlu hakkında dava açıldı. Suç ve suçluyu zincirlime şekilde övme suçlaması yönetildiği iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadir hapis ve TCK 53 kapsamında da siyasi yasak istendiği iddia ediliyor. MHP'li vekiller tarafından Şubat 2022'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığa'na başvuru ile başlıyor süreç. Kılıçdaroğlu o dönemde milletvekili. Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezlekeler vekilliğinden sonra işleme alınıyor.

Haberin Devamı

"HAKKINDA HAZIRLANMIÅž 7 CEZA DAVASI VAR"

TBMM'de kürsü dokunulmazlığı var. Kürsü konuşması nedeniyle iddianame hazırlansa da işleme alınmaz. Hakkında hazırlanmış 7 ceza davası var. Sadece TBMM çatısı altında açıklamaları değil. 7 ceza davasının tamamında siyasi yasak istemi var. Bu ceza davaları şuan milletvekili olmadığı için işleme konuluyor. İşin yargı boyutu var. Bunu yakından takip edeceğiz. 2014'te İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü'nde yaptığı bir söyleşi var. 2015'te bir televizyon programında söyledikleri ve toplantılardaki demeçleri var. Bunların da dava konusu olduğu ifade ediliyor.

Bir de işin ceza kısmı var. Kılıçdaroğlu'nun milletvekilliği döneminden fezlekeleri bulunuyor. Vekilliği sonladıktan sonra bu fezlekeler işleme konuyor. 6 Ocak'ta başlayan bir süreç var. 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılıyor. Dava şuan görülüyor. 'Eski fiilleri için açılan dava görülüyor.' Başka davalar da olabilir."

 

 

BAKMADAN GEÇME!