Kılıçdaroğlu: Türkiye terör ithal ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Türkiye terör ithal ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2013 14:09

Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda inceleme yaptı. Vali Yardımcısı Mehmet Eriş’den bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, sınır kapısında yaptığı açıklamada "Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye’deki sıradan yurttaşlar da çok iyi biliyor. Türkiye’nin artık terör ithal eden ülke konumuna geldiğini de biliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, sınır kapısında gazetecilere bir açıklama yaptı. Patlamalardan sonra Cilvegözü Sınır Kapısı’nı ziyaret etmek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Vali Yardımcısı alınan önlemler konusunda bilgi verdi. Kapsamlı açıklama yaptı. Yeni yatırımlar var, alınan önlemler var. Daha güvenli hale getirildiği ifade edildi. Şu anda sınır kapımız güvenlikli. Giren çıkan araçlar konusunda bilgi verildi" diye konuştu.

Gazetecilerin Ankara’daki roketli saldırıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu şu değerlendirmeyi yaptı; "Önce bu tür saldırıları hep birlikte kınamalıyız. Güvenlik güçlerine saldırı yapmak doğru değildir. Bu terörün bir şeklidir. Hükümetin bu konuda daha fazla önlem almasını isteriz. Bu ülke terörden çok fazla şey çekti. Bugün Cilvegözü Sınır Kapısı’ndayız, burada da bir araç patladı. Çok sayıda yurttaş yaşamını yitirdi. Terörün bir insanlık suçu olduğunu kabul etmeli ve hep birlikte ortak mücadele etmeliyiz. Dolayısıyla ben saldırının ayrıntılarını bilmiyorum. Yaralanan varsa geçmiş olsun dileklerimizi buradan iletmek isterim." Gazetecilerin ’güvenlik zafiyeti olup olmadığı’ yönündeki soru üzerine de Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

Haberin Devamı

TÜRKİYE TERÖR İTHAL EDİYOR

"Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye’deki sıradan yurttaşlar da çok iyi biliyor. Türkiye’nin artık terör ithal eden ülke konumuna geldiğini de biliyoruz. Reyhanlı patlaması, Cilvegözü patlaması, İstanbul’daki bazı olaylar, bütün bunlara baktığımızda bizim pilotların Lübnan’da kaçırılması, Türkiye’nin terör ithal eden ülke konumuna geldiğini gösterir. Terörün beslendiği kaynaklara bakmak lazım. Türkiye’ye bu dış politika ile yoluna devam ederse, daha acı bedeller ödemeyle karşı karşıya gelebilir. Bu açıdan Türkiye’nin hükümetin bu konuda daha ciddi, daha tutarlı bir politika izlemesi gerekiyor. Sınır kapısında benim gördüğüm güzel bir tabela var. Giren herkes onu görüyor, ’Yurtta sulh cihanda sulh’ yani barış sözcüğü burada var. Eğer barıştan yana politika izlerseniz emin olun terörü büyük ölçüde aşmış olursunuz."

Haberin Devamı

SURİYE PLAKALI ARAÇLAR ARANDI

Konuşmasının ardından Reyhanlı’da esnaf ziyaretleri yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cilvegözü Sınır Kapısı’nda bulunduğu sürede sinyal kesici jammer cihazı aktif halde tutulurken, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de ’Roket’ adlı köpekle özellikle Suriye plakalı araçlarda bomba aradı. Miğferli olduğu dikkat çeken Jandarma Özel Hareket timlerinin yanı sıra polis özel hareket timleri de geniş güvenlik aldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!