Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 17:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti en büyük krizlerinden birini yaşıyor" diyerek, ODTÜ’de yaşanan olaylara ilişkin, "ODTÜ’ye TOMA’yla değil, sınavla girersin. Ötekileştirme ile toplum ayrıştı. Türkiye’nin, dünyanın en önemli üniversitelerinden bir tanesine açıkça, utanmazca, alçakça saldırı yapıyorsunuz kabul edilemez" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "13 yılda Türkiye’nin 5 temel sorun alanı ortaya çıktı. Terör, ekonomi, eğitim, toplumsal barış, hukuk. Asgari ücretin ne olduğunu bilmezlerdi, asgari ücreti bizden öğrendiler. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Vatandaşa sorun ’Adalet var mı?’ diye. Gazeteciler doğru haber yaptıkları için cezaevinde. Hukukun üstünlüğü... Hangi üstünlük? Adaleti kim bu hale getirdi? Hangi vatandaşımın can ve mal güvenliği var? Birilerinin üstünlüğü var. 17-15 Aralık’a darbe dediler. Hırsızlığınız ortaya çıktı. ’Darbeye karşıyız’ diye vatandaşı kandırdılar. 21. yüzyılda darbe mi olur? Gelin darbeyi araştıralım dedik, hayır dediler" diye konuştu.

"DAVUTOĞLU’NUN ZİYARETİ BAŞKANLIK SİSTEMİYLE İLGİLİYSE NASIL BİR BAŞKANLIK OLDUĞUNU ÖĞRENECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, "Bizim bir diktatör bozuntumuz var. Cumhuriyet Savcılığı’na gizli ibareli bir yazı yazıyor. Cumhurbaşkanı’na hakaret konusunu araştırın, bana bilgi verin diyor. Kimsin sen? Türkiye’nin çivisi çıktı diye boşuna demiyoruz. Cumhurbaşkanı bunu yaparsa sade vatandaşı da yapacaktır. Örnek alacaktır. Sayın Davutoğlu gelecek. Hoşgeldiniz diyeceğiz. Elbette konuşacağız. Neleri söyleyeceğini ben de merak ediyorum. Başkanlık sistemiyle ilgiliyse nasıl bir başkanlık olduğunu öğrenme fırsatı bulacağım. Bana söyleyecek. Bu sistemle ilgili bana söylediklerini sizinle paylaşacağım. Baştan söyleyeyim" ifadelerini kullandı.

"TÜRGEV’İN ADI ARTIK "GÖTÜR GEV"

Kılıçdaroğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ekonomi politikası var mı? İşsizliğin hangi noktaya geldiğini çocuğu işsiz olan bir babaya sorun bakalım. Yolsuzluk almış başını gidiyor. TÜRGEV’in adı artık "götür gev" malı götüreceksin. Komşularla sıfır sorun dediler. Kavga etmediğimiz ülke kalmadı. Değerli yalnızlık dediler, neresi değerli?" diye sordu.

"RUS UÇAĞINI FETHULLAH GÜLEN DÜŞÜRDÜ DEDİLER"

Kılıçdaroğlu, "Rus uçağını biz değil, komutan düşürdü dediler. Komutan değil, Fethullah Gülen düşürdü dediler. Pes yani" dedi.

"BUNLAR RAHMETLİ ERBAKAN’I DA ARKADAN HANÇERLEMİŞLERDİ"

Kılıçdaroğlu, "Kaddafi’yi de arkadan bıçakladılar. Suriye lideri ile de dostular. Onu da arkadan hançerlediler. Arkadan hançerleme geleneği, bunlar rahmetli Erbakan’ı da arkadan hançerlemişlerdi biliyorsunuz. Arap Birliği, Türkiye hükümetini kınadı. Türkiye’yi bu hale kim getirdi?" diye sordu.

"YUTMAYACAĞIN LOKMAYI NİYE AĞZINA ALIYORSUN"

Kılıçdaroğlu, "Diktatör bozuntusunun bir de sözcüsü var. ’Gazze ablukasının hafifletmesinden bahsediyorum’ diyor. Yutmayacağın lokmayı niye ağzına alıyorsun" dedi.

"OSMANLI’NIN EĞİTİM SİSTEMİ ÇAĞDAŞ DEĞİLDİ DİYE BATTI

Kılıçdaroğlu, "Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsanız eğitimi geri bırakırsınız. Geldiğimiz nokta budur. Osmanlı niye battı? Eğitim sistemi çağdaş değildi. Eğitim sisteminin iflas etmesi nedeniyle battı. Okula gitmesi gereken 650 bin öğrenci okula gitmiyor. Okulların yüzde 31’inde birleştirilmiş sınıf var" dedi.

"ODTÜ’YE TOMA’YLA DEĞİL, SINAVLA GİRERSİN"

Kılıçdaroğlu, "Kimse unutmasın. ODTÜ Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli markalarından biridir. Öğrenciler ve öğretim üyeleri üzerine baskı kurmaya çalışıyorlar. Yıllardır orada namaz kılınıyor, ibadetlerini yapıyorlar. Bu provokasyona dikkat edin. 10’un üzerinde mescit var. Hiç kimse namaz kılıyor diye saldırıya uğramadı. ODTÜ’ler üniversitelerine sahip çıkacak. Diktatör bozuntusu ’gereğini yapın’ diyor. Allah bilir savcıya yazı yazmıştır. ODTÜ’ye tankla, topla, TOMA’yla giremezsin. ODTÜ’ye girmek istiyorsan sınavla girersin. Ötekileştirme ile toplum ayrıştı. Türkiye’nin, dünyanın en önemli üniversitelerinden bir tanesine açıkça, utanmazca, alçakça saldırı yapıyorsunuz kabul edilemez. Diğeri siber saldırı ODTÜ görevini yapmıyor deniliyor. Bunlar doğruyu yansıtmıyor" diye konuştu.

"GÜNEYDOĞU’DAKİ FOTOĞRAFLAR İLE SURİYE’DEKİ FOTOĞRAFLARA BAKIN, AYNI FOTOĞRAFLAR"

Güneydoğu’daki çatışmalara ilişkin Kılıçdaroğlu, "Türkiye ateş yumağının içinde. Morglarda yer kalmadı, bebekler öldürülüyor. Ölen kadının cesedini ailesi alamıyor. Böyle bir travmayı Türkiye Cumhuriyeti yaşamadı. Suriye’deki fotoğraflara bakın, aynı fotoğraflar. Sorun kahramanlık yapma günü değil" dedi.

"BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN KANI AKP YÖNETİCİLERİNİN YAKASINDADIR"

Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi bu hale getiren, kan gölüne kim getirdi? Şehit haberleri geliyor. Ankara’daki beylerin çocukları oraya gidiyor mu? Bütün şehitlerimizin kanı AKP yöneticilerinin yakasındadır" dedi.

"KAHRAMANLIK YAPIYORSUN GEÇ ONLARI KÜLAHIMA ANLAT"

Kılıçdaroğlu, "Kahramanlık yapıyorsun geç onları. Onları külahıma anlat. Sen PKK ile oturup ne pazarlığı yaptın? Çık anlat. Faturayı şehitler ödüyor" dedi.

"180 DERECE ÇARK. FIRILDAK BİLE BU KADAR HIZLA DÖNER Mİ BİLMİYORUM"

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan açıklama yaptı. ’Ne Kürt sorunu artık öyle bir şey yok’ dedi. 180 derece çark. Fırıldak bile bu kadar hızla döner mi bilmiyorum. Doğu ve Güneydoğu’da kan gövdeyi götürüyor" dedi.

BAKMADAN GEÇME!