Kıbrıslı Türklerden AB protestosu

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıslı Türklerden AB protestosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 15:29

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen yüzlerce Kıbrıslı Türk, Avrupa Birliği'nin protesto etti.

Haberin Devamı

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 1 Temmuz’da devralacağı AB dönem Başkanlığı’nı protesto etmek ve 2004 Annan Planı sırasında Kıbrıslı Türklere verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çekmek için Brüksel’e giden ekonomik örgütler, eylem yaptı.

 

Luxembourg Meydanı ve Schuman Meydanı’nda toplanan eylemciler, beyaz hayalet kıyafetleri ile “Kıbrıslı Türkleri görmezden geliyorsunuz” mesajı verdi.


Eylemciler, “Kuzey Kıbrıs’a direkt uçuşlara izin veriniz” yazılı büyük pankartın yanında, “AB’nin unutulan yurttaşları: Kıbrıslı Türkler”, “Kıbrıs’ın diğer tarafı”, “Var mıyız?”, “Bize hayalet gibi davranmayınız” ve “Birleşmiş Avrupa’nın başkanlığı bölünmüş Kıbrıs’a geçiyor. İroniyi bulun” yazılı pankartlar taşıdı.

 

Haberin Devamı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Brüksel Temsilcisi Mualla Çıraklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Beyaz önlüklerle 'Bizi hayalet gibi görmeyin' mesajı vermek istiyoruz. Kıbrıs denildiğinde sadece Rum tarafı akla gelmesin. Kuzeyde izolasyon altında yaşayan Kıbrıslı Türkler de var" dedi.

AP Yeşiller Grubu Danışmanı Ali Yurttagül ise "Bazı çevreler onları görmek istemeseler bile Kıbrıslı Türkler kesinlikle hayalet değil. AB'nin 2004 yılındaki Genişleme Komiseri Günter Verheugen, Annan Planı'nın Rumlar tarafından  reddedilmesinden sonra AP'de yaptığı tarihi konuşmada (Rumlar tarafından)  aldatıldığını bile dile getirdi. AB büyük bir kurum ama demek ki içerde böyle  şeyler de oluyor" şeklinde konuştu.

 

Kıbrıslı Türklerin protestosundan fotoğrafları TÜSİAD Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası Twitter’dan paylaştı.

 

KALEAĞASI'NIN PAYLAŞTIĞI O FOTOĞRAFLAR

 

EYLEM AJANSLARIN OBJEKTİFLERİNE BÖYLE YANSIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!