Güncelleme Tarihi:
DİĞER ÇEVRE HABERLERİ
Yem atmayı unutmayın
ORMAN ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, kar kalınlığı yaklaşık 60 santimetreyi bulan Kars’ın Susuz Şelalesi mevkisine kuşlar için 1 ton yem bırakıldı. Orman ve Su İşleri İl Müdürü Murat Doğanay, “Kurumumuz tarafından özellikle kanatlı yaban hayvanları için 1 ton buğday temin edildi. Kanatlı hayvanların besin ihtiyacını karşılamak için belirlediğimiz alanlara rutin olarak yem bırakıyoruz” dedi. Doğanay, bu konuda vatandaşları da duyarlı olmaya çağırdı.
Hüseyin DEMİRCİ / AA
Ormanlara sağlık haritası
ORMAN ekosistemlerinin izlenmesi programı kapsamında, Orman İşletme Genel Müdürlüğü bünyesindeki akademisyen ve uzmanlardan oluşan 7 kişilik özel ekip, Uşak’a gelerek Murat Dağı eteklerindeki ormanlık alanda çalışmalarına başladı. Uşak’ın Banaz ilçesi yakınlarındaki ormanlık alanda oluşturulacak bir hektarlık saha içerisine kurulacak gözlem istasyonu için Murat Dağı eteklerinde çalışmalarına başlayan ekip, 16x16 kilometrelik aralıklarla tesis edilen birinci ve ikinci seviye sahalarda, ülke çapında izleme gözlem noktası ve yoğun izleme noktası oluşturacak. Türkiye’nin bütün ormanlarının sağlık ve kirlilik haritasının çıkarılacağı çalışma kapsamında, gözlem istasyonunun kurulacağı yerin tespit çalışmalarına başlayan ekip, alan tespiti sonrasında işaretleme çalışmaları ve cihazların kurulumunu gerçekleştirecek. Kurulacak gözlem istasyonundan alınacak veriler ise İzmir’de bulunan laboratuvarda değerlendirmeye alınacak.
Yavuz KUŞDEMİR / DHA
Koloni kurdular
İSTANBUL’da Sultanahmet, Yeşilköy, Florya gibi ağaçlık alanlarda sıkça görülen Yeşil Papağanlar’ın sayısı gün geçtikçe artıyor. Yıllar önce hayvan satıcılarının Ataköy’de devrilen kamyonundan kaçan ve geçen süre içinde koloni kuran Yeşil Papağanlar, İstanbul’un iklimine alıştı. Uzmanlar, İstanbul’da 1992’den bu yana İskender Papağanı (Psittocula) ve Yeşil Papağan’ın (Psittucala Kameri) gözlendiğini açıklıyorlar. Uğur CAN / DHA