Kerkük'teymiş

Güncelleme Tarihi:

Kerkükteymiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 00:21

Gözaltına alındıktan sonra kaybolduğu iddiasıyla hakkında kampanya yürütülen DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter, 133 gün sonra ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kerkük’te ortaya çıkan Külter, terör örgütü PKK’ya yakın haber ajansına yaptığı açıklamada, gözaltındayken kaçtığını ileri sürdü. DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan itibaren bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine HDP’nin de desteğiyle, Külter’in gözaltında kaybolduğu ileri sürüldü ve ‘Hurşit Külter nerede?’ sloganıyla kampanya başlatıldı.

Külter dün Kuzey Irak’taki Kerkük şehrinde ortaya çıktı ve terör örgütü PKK’ya yakın haber ajansına demeç verdi.

Yaklaşık 13 gün gözaltında kaldığını ileri süren Külter, “Bir binanın bodrumunda tuttular. Bana yoğun fiziki ve psikolojik işkence yaptılar. Ama sürekli ajanlık dayatıyorlardı. Çıkıp özyönetim direnişlerine karşı açıklama yapmamı istediler. Bunu özellikle polis özel harekâtı yaptı ve ben gözaltında kaldığım sürede zaten beni yanında tutan bu özel harekât polisi sürekli beni infaz edeceklerini söylüyorlardı” iddiasında bulundu.

Ortaya çıkan tepkilerden dolayı öldürülmediğini öne süren Külter, tutulduğu bodrum katından bir üst kata çıkarılınca kaçtığını söyleyerek şu iddiaları dile getirdi: “Binadan çıktıktan sonra kaçtığımı fark ettiler. Arkadan vurup öldürmek ya da yakalamak istediler. Ama ben kaçıp kurtuldum. Şehir içinde saklandım. Aileye ya da basına ulaşacak bir imkân aradım ama bulamadım. Bu süre 40-45 gün boşaltılan evlerin içinde saklandım. Bazılarının yardımıyla iki aylık bir sürede ancak buraya ulaştım. Buraya geldikten sonra da kim olduğumu kimseye söylemedim. Kendimi tam güvenli hissettikten sonra basına açıklama yapıyorum. Başta Cumartesi Anneleri’ne, barış annelerine ve benim akıbetimin ortaya çıkarılması için mücadele eden tüm ulusal ve uluslararası kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!